Haberler

Goldman Sachs’tan Yapay Zeka Açıklaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Goldman Sachs, küresel bir bankacılık devi olarak yapay zeka konusunda yayınladığı raporuyla dikkat çekti.

Banka, yapay zeka yatırımlarının 2025 yılına kadar 200 milyar dolara ulaşabileceğini belirtti. Goldman Sachs, üretken yapay zekanın büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, küresel işgücü verimliliğini artırabileceğini ifade etti. Raporunda, yapay zeka yatırımcılarının hızla arttığına dikkat çeken banka, yapay zekanın ABD’nin GSHY’si üzerindeki etkisinin, elektriğin keşfinden veya kişisel bilgisayarların ortaya çıkışından bile daha büyük olabileceğini aktardı.

Goldman Sachs 458
Goldman Sachs'tan Yapay Zeka Açıklaması! 3

Goldman Sachs’tan Yapay Zeka Açıklaması: 2025 Yılına Kadar 200 Milyar Dolara Ulaşabilir!

Banka, yapay zeka yatırımlarının gelecek yıl 2025’e kadar dünya çapında yaklaşık 200 milyar doları bulabileceğini belirtti. Aynı zamanda, bu yatırımların ABD GSYİH’sinin yüzde 2,5 ile yüzde 4’üne kadar ulaşabileceği ifade edildi. Yapay zekanın 2025-2030 yılları arasında ABD ekonomisi üzerinde önemli bir etkisi olabileceği de vurgulandı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ayrıca yapay zeka devriminin eşiğinde olunabileceğini bildirmişti. OECD’nin raporuna göre, otomasyon riski altında en yüksek sınıflandırılan meslekler, istihdamın yaklaşık yüzde 27’sini oluşturuyor. Rapor ayrıca çalışanların yaklaşık üçte birinin gelecek 10 yıl içinde işlerini tamamen kaybetme endişesi taşıdığını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.