Haberler

Google’a Yapay Zeka’ya Yönelik Davalarda Zirveye Ulaştı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Google’ın yapay zeka eğitimindeki veri toplama amacıyla gerçekleştirdiği son güncelleme, şirkete yönelik açılan dava sayısının doruğa ulaşmasına neden oldu.

Google’ın veri toplama amaçlı gizlilik politikasını güncelledikten bir hafta sonra, şirkete karşı toplu dava açıldı Bu davalar, Google’ın kararının sadece hakları ihlal etmekle kalmadığını, aynı zamanda yapay zekayı eğitmek için yasal yollarla veri elde eden veya satın alan rakiplerine kıyasla Google’a haksız bir avantaj sağladığını iddia etmektedir. Davacı avukatlarının bu konuda ifade ettikleri ise oldukça sert bir şekilde dile getirildi.

Google Yapay Zeka Siber Guvenlik
Google’a Yapay Zeka'ya Yönelik Davalarda Zirveye Ulaştı! 3

Yetkililer Açıklamalarda Bulundu

Davacıların avukatı Clarkson Hukuk Bürosu’ndan Ryan Clarkson, davada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Google şunu kesinlikle anlamalı: İnternetin sahibi değil, yaratıcı çalışmalarımızın sahibi değil, kişiliğimizi ifade eden ifadelerimizin, ailelerimizin ve çocuklarımızın resimlerinin ya da sırf paylaştığımız için başka hiçbir şeyin sahibi değil.”

Davanın içeriğine göre, Google’ın olası bir şekilde 5 milyar doların üzerinde tazminat borcu bulunabilir. Ayrıca, bir mahkeme emriyle Google’ın önceden kullanıcıların açık iznini alması gerektiği belirlendi. Bu, kullanıcıların yasa dışı veri toplama seçeneğini devre dışı bırakmalarına ve mevcut verilerin silinmesine veya veri sahiplerine adil bir tazminat sağlanmasına olanak tanıyacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.