Haberler

Hacklenen FTX Borsasından Çıkan Altcoinler Belli Oldu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında çöküş yaratan FTX borsasında sular durulmuyor. İflas başvurusunda bulunan FTX borsası son olarak hack saldırıları ile gündeme geldi. FTX resmi Telegram sayfasının yöneticisi borsada anormal aktiviteler olabileceğini ve kullanıcıların borsadan uzak durması gerektiğine dair uyarılarda bulundu. Bu gelişmelerin ardından borsadan 400 milyon dolarlık bir varlığın çalınması kripto para basınında gündeme bomba gibi düştü. Lookonchain kripto veri izleme platformu ağ kayıtlarını paylaşarak hacker cüzdanında satılan altcoinleri listeledi.

FTX Borsasından Çalınan Altcoinler

Ftx Calinan

Lookonchain resmi Twitter hesabı FTX borsasından çekilen fonların çok sayıda altcoinden oluştuğunu açıkladı. Ağ kayıtlarından hareketleri takip edilen hacker grubu şu ana kadar Uniswap, Ethereum, 1inch, WBTC, Sushi, YFI, LDO fonlarını nakit paraya çevirdi. Ayrıca saldırganların elinde halen daha, SHIB, AAVE, SNX, MATIC, LINK, APE bulunması dikkatlerden kaçmadı. Kripto para yatırımcıları piyasadaki gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ediyor.

Hacker, FTX borsasını patlattıktan sonra cüzdanındaki varlıkları tek tek satmaya devam ediyor. Çalınan fonlar arasından 189 milyon dolarlık ETH ve DAI satışı yapıldı. Hacker’ın cüzdanında bulunan altcoinler arasında 22 milyon dolarlık MATIC, 20 milyon dolarlık BNB, 18.6 milyon dolarlık SRM ve 50 milyon dolarlık USDT bulunuyor. FTX borsasının siber saldırıya uğramasından sonra Tether, hacker’a ait cüzdandan USDT satışını engellemek için bazı cüzdanları kara listeye aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.