Kripto RehberEditörden Seçmeler

Validator Nedir? Validator Olmak İçin Gereksinimler Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bir blok zinciri ağındaki işlemlerin doğrulanmasını ve onaylanmasını garanti eden “doğrulayıcı” mekanizmasının ne olduğuna bir göz atalım.

Validator Nedir?

Validator Nedir? Nasıl Validator Olunur?

Validator, Proof of Stake (PoS) modelini kullanarak bir blockchain ağında işlem doğrulamasını ve onaylamasını sağlayan bir sistemdir. Proof-of-work (PoW) modeli kullanan bir ağda, madenciler doğrulama ve onaylamadan sorumludur, oysa hisse kanıtı (PoS) modeli kullanan bir ağda validatorler sorumludur. Yani bir bakıma madencilerle aynı görevleri yerine getirerek kilit rol oynuyorlar. Blockchain ağında yapılan işlemler, bir doğrulayıcı tarafından onaylanmadıkça zincire dahil edilmez. Ek olarak, doğrulayıcılar ağ üzerinden ödüllendirilir.

Nasıl Validator Olunur?

Images?Q=Tbn:and9Gct4Gz1Zkp8Jg4Vec5Fxnav Eftmmeb1C2X86Q&Amp;Usqp=Cau

Her blok zinciri ağının kendine özgü koşulları vardır ve bu koşulları karşılayanlar o ağda validator olabilir. Bunun için ilgili projenin minimum sayıda tokene sahip olması ve bu coin’lerin stake edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, hızlı bir internet sunucunuz olmalıdır. Çünkü ağ üzerinde doğrulamanın hızlı bir şekilde olması gerekmektedir. İlgili projenin gerektirdiği bu şartları sağlayanlar validator olabilir ve gerekli uygulamaları yaparak kazanmaya başlayabilirler.

Validator Olmak İçin Gereksinimler Nelerdir?

Bu durumu Toncoin ağı üzerinden anlatmaya  çalışalım. Toncoin ağında validator olabilmek için en az 600.000 Toncoin ve saniyede 1 GB hız sağlayabilen bir internet sunucunuz olmalıdır. Bundan sonra 600.000 Toncoin ağ üzerinde bir havuza yatırılmalı ve istenen diğer bilgiler ağa iletilmelidir. Bu koşulları sağlayan ve adımları tamamlayanlar Toncoin ağında doğrulayıcı olurlar. Böylece günde ortalama 270 Toncoin kazanılabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.