HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Hindistan Hükümeti, Kripto Paraları Yasaklamak Yerine Bu Yolu Tercih Ediyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda Hindistan’ın kripto paralar ile ilgili çeşitli yasaklama haberleri spekülasyonlara yol açmıştı. İlk olarak regülasyon haberleri boy gösterirken, daha sonra özel kripto paraların tamamen yasaklanacağı söylentileri ortaya ortaya atılmıştı. Edinilen son bilgilere göre Hindistan hükümeti, kripto paraları yasaklamak yerine düzenlemeyi pllanlıyor.

Hindistan, Kripto Paraları Düzenlemeye Karar Verdi!

Hindistan basınında yer alan haberlere göre hükümet, kripto paraları tamamen yasaklamak için harekete geçmeyecek ve bunun yerine sektörü düzenleyecek.

23 Kasım’da Hindistan hükümetinin tüm “özel” kripto para birimlerine yasak getirirken resmi bir dijital para biriminin oluşturulmasını öneren bir yasa tasarısını düşündüğünü bildirdi.

Haber, ertesi gün yerel kripto borsası WazirX‘te panik satışına yol açtı ve faturadaki belirsiz ifadeler ve hükümetten açıklama eksikliği o zamandan beri birçok kişiyi Hindistan’daki kripto beklentileri konusunda ikiye böldü.

Ancak Hintli haber kuruluşu NDTV, 2 Aralık’ta hükümette önerilen kripto yasa tasarısıyla ilgili olarak dolaşan bir kabine notunun ayrıntılarını aldığını bildirdi.

NDTV muhabiri Sunil Prabhu, notun, yerel kripto para borsalarının düzenlenmesini denetleyen Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI) ile kripto para birimlerini kripto varlıkları olarak düzenleme önerileri içerdiğini söyledi.

Prabhu’ya göre, yatırımcılara kripto varlıklarını beyan etmeleri için belirli bir zaman dilimi verilecek ve sonrasında ise yatırımcıların kripto varlıklarını SEBI tarafından düzenlenen borsalara aktarmaları gerekecek. Bu da özel cüzdanların Hindistan’da yasaklanabileceğini işaret ediyor.

Prabhu, Hindistan hükümetin’in aldığı bu kararın,  kara para aklamayı ve terörizmin finansmanını önlemeye yönelik baskısının bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paraların Geleceği Ne Olacak?

CBDC Planları Erteleniyor!

Prabhu ayrıca hükümetin, kripto sektörüne odaklanırken Hindistan Merkez Bankası (RBI) ile bir merkezi dijital banka para birimi (CBDC) için planlarını askıya alacağını söyledi. Herhangi bir kripto varlığının para birimi veya yasal ihale olarak tanınmasına izin vermeyecek, bu da ikisi arasında net bir ayrım sağlamayı amaçladığını düşündürmektedir:

“Kripto para yasal bir ihale olarak kabul edilmeyecektir. Bu açık bir hayır. Bence bu, başbakanın bile o toplantıdaki müzakerelerinde böyle bir şeyin olmamasını sağlamak için kesinlikle net bir şekilde ortaya koyduğu şeydi. Bence bunu [CBDC] daha sonraki bir aşamada RBI için bağımsız bir sanal para birimi olarak yapacaklar, bu yüzden kesinlikle yakında bir sanal para birimi bekleyebilirsiniz, ancak bu farklı bir zamanda gerçekleşecek”

NDTV’den gelen raporlar, bazı Hintli kripto yatırımcıları tarafından memnuniyetle karşılandı. Bir Reddit kullanıcısı olan “ultron290196”, potansiyel olarak artık doğrudan bir yasak hakkında endişelenmenize gerek kalmadığı için rahatladığını ifade etti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.