HaberlerTüm Haberler

Orta Afrika Cumhuriyeti, Kripto Paralar için Takım Kuruyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde kripto para birimlerinin kullanımına ilişkin mevzuat taslağı hazırlamak için bir komite kuruldu.

Pazarın durumu nedeniyle, Orta Afrika Cumhuriyeti geçen yılın sonlarında yerel kripto para biriminin listelenmesini erteleyeceğini söyledi. Ülke, Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden kendi kripto para birimi Sango Coin’e sahip olarak bir süredir faaliyet gösteriyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti, Kripto Paralar Için Takım Kuruyor

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Kripto Kabul Komitesi Kuruldu

Kıtada gelişmekte olan bir ülke olan Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (CAR), bölgede kripto para birimlerinin kullanımı ve tokenizasyon ile ilgili mevzuat yazmak için 15 kişilik bir komite kuruldu.

CAR Başkanı Faustin-Archange Touadéra’nın görüşüne göre kripto para birimleri, ülkedeki finansal kısıtlamaların kaldırılmasına yardımcı olabilir. İş dostu bir ortamın ve kripto para birimleri için düzenleyici bir çerçevenin geliştirilmesini destekleyeceğine inanıyor. Resmi basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

Kripto para birimlerine erişimle, şimdiye kadar var olan parasal engeller ortadan kalkacak. Hükümet tarafından benimsenen önlemlerin temel amacı ulusal ekonominin gelişmesidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.