Bitcoin Haberleri

Ünlü Analist Peter Schiff’ten Bitcoin Yorumu: BTC Düşebilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası son dönemde haber akışlarının etkisiyle büyük bir yükseliş yaşadı. Özellikle Eylül ayında, Bitcoin spot ETF’lerin onaylanabileceğine yönelik haberler BTC boğasını başlattı. BTC, kısa bir sürede 25 bin dolardan 37 bin dolara kadar yükselerek dikkatleri üzerine çekti.

Ancak, ETF’lerin henüz onay almadan BTC’nin boğa koşusu yaşaması fikir ayrılıklarına sebep oldu. Kripto sektörünün bir kısmı, ETF onayı geldikten sonra daha fazla yükseliş beklentisi içindeyken, diğer kısım ise onayın ardından BTC’de bir çöküş bekliyor.

Ünlü analist Peter Schiff de çöküş bekleyen isimler arasında yer alıyor. Schiff, haberi sat tekniğinin çalışacağını ve ETF’lerin lansmanından sonra BTC’nin çökeceğini düşünüyor.

Peter Schiff, altın ve emtia uzmanı olarak tanınırken, son zamanlarda Bitcoin (BTC) için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Schiff, Bitcoin spot ETF’lerine değinerek “beklentiyi al, haberleri sat” yatırım stratejisine işaret etti. Analist, ETF’lerin geleceği beklentisinin BTC’yi fiyatladığını ve onayların ardından büyük bir çöküşün gerçekleşebileceğini belirtti.

Schiff’in değindiği strateji genellikle haber akışlarının fiyatlanması anlamına gelir. Beklentiyi al kısmında yatırımcılar, haberin yaratacağı beklentiyi alım yönlü stratejiyle karşılıyor. Diğer taraftan, haberi sat kısmında ise yatırımcılar fiyatın yükseldiğini düşünerek kar satışı yapıyor.

Schiff, daha önce BTC fiyatının sıfıra dönmeye mahkum olduğunu ve aslında hiç kimsenin para kazanmak dışında BTC’ye ilgi göstermediğini belirtmişti. Şu anda ise 18 ayın en yüksek fiyat noktasına ulaşan BTC için düşüş senaryoları hazırlamaya başladı. Schiff’e göre, Bitcoin spot ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden sonra BTC büyük bir düşüş yaşayabilir.

Ünlü Analist Peter Schiff'Ten Bitcoin Yorumu: Btc Düşebilir!

Bitcoin Spot ETF Onayları ve BTC’nin Geleceği

Bitcoin spot ETF onaylarıyla ilgili tartışmalar devam ederken, 2023 yılının sonları büyük bir BTC yükselişine ev sahipliği yapmış durumda. Ancak, ETF onayları Ocak 2024 tarihinden sonra geleceği konuşuluyor. Bu durum da piyasada belirsizlik yaratıyor.

Schiff, yatırımcıları uyarırken, “Bu yüzden söylentiyi satın alan insanlar, satmak için gerçeği beklerlerse aslında kar etmeyeceklerdir.” şeklinde konuştu. Yani, birçok yatırımcı ETF onayının ardından büyük bir çöküş yaşanacağı beklentisiyle BTC’lerini satma eğiliminde olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.