Haberler

Hong Kong’dan Kripto Para Şirketlerine Sert “Banka” Uyarısı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para sektörü, son yıllarda hızla büyüyerek gelişmekte olan bir sektör haline geldi. Ancak bu sektördeki gelişmelerle birlikte, kripto şirketleriyle ilgili bazı endişeler de ortaya çıkmaktadır.

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), Hong Kong merkez bankası olarak kendilerini tanıtan ve bankacılık terminolojisini kullanan kripto işletmelerinin, bölgenin bankacılık yasalarını ihlal edebileceği konusunda kullanıcılara bir uyarı yayınladı.

Images?Q=Tbn:and9Gcs8Dkmofuxm8Khwbvyz8M3Uk0Omnthroieiw8I3Ds7Niob5Y6Srhr1 Sfdyicbh4Mwne6O&Amp;Usqp=Cau

HKMA, bankacılık şartlarını kullanarak kendilerini kripto bankası, dijital varlık bankası veya kripto varlık bankası gibi tanımlayan ve bankacılık hizmetleri veya bankacılık hesapları sunduğunu iddia eden kripto şirketlerine karşı bir uyarıda bulundu. Bu tür şirketlerin, halkı yanıltabileceği ve kullanıcıların bu şirketleri Hong Kong’daki yetkili bankalar olarak algılamasına neden olabileceği belirtildi. Ancak HKMA, bölgenin bankacılık yasalarına göre, sadece lisanslı kurumların Hong Kong’da bankacılık veya mevduat toplama faaliyetleri yürütebileceğini vurguladı.

HKMA, halka banka olmayan kripto şirketlerinin merkez bankası tarafından denetlenmediğini hatırlattı. Bu da, sözde “kripto bankaları”na yerleştirilen fonların, bölgenin mevduat koruma planı tarafından korunmadığı anlamına gelmektedir. Kullanıcıların bu tür şirketlere yatırım yapmadan önce dikkatli olmaları ve finansal güvence sağlamayan kuruluşlara güvenmemeleri önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.