Haberler

İflas Edeceği Söylenen Genesis’e ABD’de Soruşturma Başlatıldı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX borsasının çöküşü ile birlikte likidite krizine giren firmalar arasında Genesis ismi öne çıktı. Özellikle son günlerde mali krizle boğuşan kripto kredi firması, yeterli miktarda fon bulamaması halinde iflas başvurusunda bulunacağını duyurmuştu. Kripto para piyasasında düşüşe neden olan bu gelişmelerin ardından ABD finans düzenleyici kurumları devreye girdi. Edinilen bilgilere göre ABD regülatörleri, Genesis kripto kredi firmasını soruşturmaya başladı.

Aralarında Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu da dahil olmak üzere ABD’li regülatörler, Genesis şirketi adına soruşturma başlattı. Genesis’in menkul kıymet yasalarını ihlal edip etmediği mercek altına alınırken bir yandan da şirketin iflas riski göz önünde bulunduruluyor. Basında yer alan haberlere göre birkaç ABD eyalet regülatörü, Genesis Global Capital’in menkul kıymet yasalarını ihlal etmiş olabileceği fikri üzerinde duruyor.

Batan Şirketlere Kredi Vermişti

Genesis Iflas Mansett

Genesis soruşturması hakkında hem Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu’ndan hem de şirketten henüz net bir açıklama yapılmadı. Genesis’in eyalet sakinlerini uygun kayıtlar olmaksızın kripto menkul kıymetlerine yatırım yapmaya ikna etmiş olabileceği inceleniyor. Bu durumda iflas riski ile karşı karşıya kalan kripto kredi şirketinin daha da zor durumda kalması mümkün görünüyor.

Genesis geçen hafta FTX ve Three Arrows Capital şirketlerine yatırım yapması sebebiyle zor durumda kaldığını açıklamıştı. Her iki şirket de kripto dünyasında iflas etmiş büyük firmalar olarak gösteriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.