HaberlerTüm Haberler

BoE CBDC Başkanı, Dijital Pound Hakkında Konuştu 

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FIS’in CBDC ve dijital varlık stratejisi başkanı Julia Demidova, CBDC’ler hakkında yaptığı açıklamada, küresel finansal hizmetler şirketi olan FIS’in rolünü vurguladı. Ayrıca, dijital pound’un geleceği hakkında da bilgi verdi. Demidova’nın açıklamaları, finansal dünyada büyük bir etki yarattı ve merak uyandırdı.

BoE CBDC Başkanı Kritik Açıklamalarda Bulundu!

1573576
Boe Cbdc Başkanı, Dijital Pound Hakkında Konuştu  3

FIS CBDC strateji başkanı Julia Demidova’ya göre gizlilik, potansiyel bir Dijital Pound için büyük bir odak noktası olacak. Demidova konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Birleşik Krallık Merkez Bankası için merkez bankası dijital para birimi (CBDC) söz konusu olduğunda gizlilik önemli bir öncelik olmaya devam ediyor. Bir CBDC ile merkez bankaları ve düzenleyiciler daha fazla şeffaflık elde edebilir ve bireylerin mahremiyetini korurken işlemlerin görünürlüğünü artırabilir.

Demidova açıklamasının ardından ise, “Örneğin, toplu veriler merkez bankaları ve hükümetler tarafından ekonominin sağlığını analiz etmek adına eş zamanlı olarak kullanılabilir. İngiltere Merkez Bankası’nın Dijital Pound’a geçmesi durumunda, son kullanıcı gizliliğine saygı gösterilmesi için uygun önlemlerin alınması gerekecektir.” dedi.

FIS, 2019 yılında ödeme devi WorldPay’i 43 milyar dolar gibi büyük bir miktar ödeyerek satın almıştı. Bu satın alma, sektörde son zamanlarda gerçekleşen en büyük satın almalar arasında yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.