Haberler

Altın Yatımcılarını Korkutan Analiz: Altın Fiyatı 2022’de Dipleri Görebilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Altın fiyatı, yatırımcının değerli metale olan talebinin düşük olması nedeniyle 2021 yılına kadar hayal kırıklığı yarattı. Bununla birlikte, ECB AMRO, 2022’de altın fiyatlarında yüzde 16’lık bir düşüş öngörüyor ve bu da altın yatırımcıları için felaket olabilir. Coin News TR okuyucuları için, Hollanda bankasında kıdemli bir döviz ve değerli metal stratejisti olarak Georgette Boele’nin değerlendirmesini ve analizini bir araya getirdik.

Altın İçin Karamsar Tablo

Stratejist Georgette Boele, 2022 altın fiyatı tahmininde, altın fiyatlarının gelecek yılın sonunda 1.500$’a ve 2023’ün sonunda da 1.300$’a düşeceğini tahmin ediyor. Altın fiyatının 1.800$’ın üzerinde tutunamaması, olumsuz bir görünüme yol açtı. .

Georgette Boele’ye göre küresel para politikası, altının önümüzdeki yıl düşüşünde önemli bir rol oynayacak. En çok basını Federal Rezerv‘den alırken, Georgette Boele birkaç merkez bankasının 2022’de para politikalarını sıkılaştırmaya hazır olduğuna dikkat çekiyor. Strateji uzmanına göre Avrupa Merkez Bankası gibi diğer merkez bankaları bile para politikalarını sıkılaştırıyor.

Avrupa Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası, Avustralya Merkez Bankası, Riksbank ve İsviçre Ulusal Bankası’nın, dünyanın geri kalan merkez bankalarından daha geç faiz artırması bekleniyor. Bununla birlikte, eğilim azalmak yerine güçleniyor. Genel olarak, daha sıkı para politikası altın fiyatlarına zarar verir. Çünkü devlet tahvili faiz oranları da artıyor.

Abd Para Politikası
Abd Para Politikası

 

ABD para politikasına geri dönersek, Georgette Boele, faiz oranlarını artırmanın, özellikle eğrinin ön ucunda tahvil getirilerinin artmasına neden olacağını iddia ediyor. Uzmana göre, gelecekte altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturacak olan daha yüksek (2 yıllık) ABD reel getirileri ile sonuçlanacak olan enflasyonist baskıların azalması bekleniyor.

Georgette Boele ayrıca, daha sıkı ABD para politikasının ABD para birimini artıracağına ve değerli metalin ters rüzgarlarına katkıda bulunacağına dikkat çekiyor. Uzmana göre, altına dayalı borsada işlem gören ürünlerdeki yüksek holdingler, düşük altın fiyatları yatırımcıları varlıklarını satmaya zorlayabileceğinden, büyük tehlikeler de oluşturuyor:

ETF pozisyonları 110 milyon troy onstan 98 milyon troy onsa düşmüş olsa da, bilinen toplam ETF pozisyonları şu anda 2020’nin başlangıcında olduğundan yaklaşık yüzde 19 daha fazla.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.