Editörden SeçmelerKripto Rehber

İşlem Hacmi Nedir? İşlem Hacmi Nasıl Yorumlanır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Teknik analizin en önemli sorularından biri olan işlem hacmine ve nasıl kullanıldığına bir göz atalım.

İşlem Hacmi Nedir?

Hacim; analiz edilen yatırım ürününün analiz edilen zaman aralığındaki alım satım işlemlerinin parasal değerini ifade etmektedir. İşlem hacmindeki artış ürüne olan ilginin yükseldiğini, işlem hacmindeki azalma ise ürüne olan ilginin düştüğünü ifade etmektedir. Bu sebeple  birçok yatırımcı yatırım yapmadan önce  veya long-short bir işlem açmadan önce hacmin kontrolünü oluşturur.

İşlem Hacmi Nasıl Yorumlanır?

İşlem Hacmi Nedir? İşlem Hacmi Nasıl Yorumlanır?

Alış hacmi ve satış hacmi olmak üzere iki tür hacim yer almaktadır. Satın alma hacmi, genellikle yeşil ile gösterilen, bir yatırım ürününün fiyatı yükseldikçe artan işlem hacmidir. Hacim ise, bir yatırım ürününün fiyatı düştüğünde, çoğunlukla kırmızı ile gösterilen işlem hacmindeki artıştır.

Bu fiyat hareketi, fiyat hareketi sırasında işlem hacminin yüksek olması durumunda oldukça kritiktiir. Fiyat hareketi esnasında hacim az ise, bu fiyat hareketi önemli değildir. Bunu değerlendirmenin en iyi koşulu ortalama hacmi devreye sokmaktır. Mükemmel; fiyat artışı için hacim ortalama hacmi aşarsa, artış sağlıklıdır. Bir artış esnasında hacim ortalamanın altına düşerse, artış yanlış bir artış olarak yorumlanır.

Hacim, destek direnci kırılmalarını, trend kırılmalarını ve diğer kalıpları doğrulamalıdır. Bununla birlikte, bir düşüş trendi kırılması oluşursa, buna ortalamanın üzerinde bir hacim daha eşlik etmelidir. Başka bir örnek verecek olursak, bir destek kırılması bulunursa bu kırılmaya ortalamanın üzerinde bir hacim eşlik etmelidir. Aksi takdirde, bu kaçışlar bir boğa tuzağına veya ayı tuzağını meydana getirecektir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.