Haberler

İspanyol Bankası Santander Kripto Para İşlemlerini Sınırlayacak

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geleneksel finans sektörünün en büyük markalarından olan Santander bankası kripto para işlemlerini sınırlayacağını duyurdu. Bunun için bankanın Birleşik Krallık’ta bulunan şubesi öne çıkarken şirketin bu kararı kripto para sektöründen tepki çekti. Birleşik Krallık düzenleyici kurumları, bankaya yaptığı uyarılar sonucunda kripto para işlemlerinin sınırlanmasına karar verildi. Bu kapsamda Santander bankası, Birleşik Krallık’ta kripto para işlemleri yapan müşteriler için 1000 sterlinlik bir sınırlama getirdi.

Ayda 3000 Sterlin Üzeri İşlem Yasak

İspanyol Bankası Santander Kripto Para İşlemlerini Sınırlayacak

İspanya merkezli finans devi Santander, kripto para işlemlerini belirli limitler dahilinde sınırlayacağını duyurdu. Bu kapsamda müşterileri bankadan yapacakları kripto para işlemlerinde 1000 sterlin sınırını aşamayacak. Bankanın sistemini kullanarak kripto para işlemleri yapmak isteyen müşteriler tek işlemde 1000 sterlin, aylık ise 3000 sterlin sınıra tabi tutulacak.

Finans kuruluşunun yaptığı duyura göre bu kısıtlamalar, banka hesaplarından kripto para borsalarına kripto para yatıran müşterileri ilgilendirecek. Dolayısıyla müşteriler borsadan Santander’de bulunan hesaplarına para çekme işleminde sıkıntı yaşamadan devam edebilecek. Bankanın duyurusunda bu limitlerde gelecekte değişiklik yapılabileceği belirtilirken, borsalara para göndermenin tamamen yasaklanabileceği de ifade edildi.

Binance’e Para Yatırmayı Yasaklamıştı

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan Santander, kısıtlamalara sebep olarak müşterileri kripto para risklerinden koruma amacını gösterdi: “Kripto para borsalarına yapılan ödemeleri sınırlandırmanın, paranızı güvende tutmanın en iyi yolu olduğunu düşünüyoruz.” Santander, yıl başında aldığı kararla en büyük kripto para borsası Binance’e para yatırmayı yasaklamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.