Bitcoin HaberleriHaberler

İşte ABD’de Yapılan Bitcoin Anketi Sonuçları!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’de meydana getirilen, 4.912 vatandaşın katılmış olduğu anket neticeleri yayınlandı. Bitcoin’in yasal para olarak tanınması fikri kimi kesimler tarafınca pozitif karşılanırken, kimi kesimler tarafınca da fazlasıyla negatif karşılanıyor.

Cumhuriyetçiler, Bitcoin‘i yasal para olarak tanıma mevzusunda, Demokratlardan daha azca destek veriyor ve boomerlar bunun korkulu bir düşünce bulunduğunu düşünüyor. Yapılan yeni bir ankette, ABD vatandaşlarının %27’sinin hükümeti Bitcoin’i yasal para olarak tanımasını desteklediği sonucu çıktı. Araştırma ve veri analizi şirketi YouGov tarafınca meydana getirilen bir ankete bakılırsa, iştirakçilerin %11’i BTC’nin ABD Birleşik Devletleri’nde yasal ödeme aracı olarak kullanılması fikrini “güçlü bir halde”, %16’sı ise “kısmi derecede” destekliyor.  4.912 ABD vatandaşının katılmış olduğu anket, Bitcoin’in yasal para olarak tanınması fikrini, Demokratların Cumhuriyetçilere oranla daha oldukça desteklediğini gösterdi. Demokratlarda bu fikre sıcak bakanların oranı %29’ken, Cumhuriyetçilerde bu oran %26’ya düşüyor.

Genç Nesilden Daha Çok Destek Görüyor

Tahmin edileceği suretiyle, bu düşünce genç nesiller tarafınca daha oldukca destekleniyor. Anket bizlere, 25-34 yaş arası iştirakçilerin %44’ünün bu fikri desteklediğini gösteriyor. Fakat bu durum boomer diye adlandırılan nesilde tamamen farklılık gösteriyor. Yaş aralığı 57-75 olan iştirakçilerin %43’ü Bitcoin’in yasal para olarak tanınmasına şiddetle karşı çıkarken, yalnızca %11’i bu fikre sıcak bakıyor.

Gelir Düzeyi Önemli Bir Faktör

Bulgular, gelir düzeyinin bireylerin kripto paralara olan tutumlarının üstünde ciddi bir etki yarattığını gösteriyor. Yılda 80.000 dolardan fazla kazanan vatandaşlar, yılda 40.000 dolardan azca kazanan vatandaşlara oranla, kripto paraların yasal para olarak tanınması fikrini iki kat daha oldukça destekliyor. Ayrıca yılda 40.000 dolardan azca kazanan vatandaşlar, bu fikre en şiddetli şekilde karşı çıkan grup olarak  yer ediniyor.

Anket, El Salvador’un 7 Eylül’de yürürlüğe giren tartışmalı Bitcoin yasasının arka planında yapılmış oldu. Başkan Nayib Bukele tarafınca tavsiye edilen yasa, internasyonal toplumun tepkisine yol açtı. Eylül ayının başlangıcında meydana getirilen bir anket Salvadorluların %70’inin yasaya karşı bulunduğunu ortaya çıkarmasına karşın, yasa Haziran ayında El Salvador parlamentosu tarafınca kabul edildi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.