HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Kanada’da 30 Milyon Dolar Üzerinde Kripto Para Vurgunu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kanada’nın Ontario eyaletinde yaşayan bir genç 36.5 milyon dolar değerindeki kripto para vurgunu yaptığı iddiasıyla  tutuklandı.

46 Milyon Kanada Doları Çalındı!

Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı liman kenti Hamilton kripto para operasyonu yapıldı. Hamilton Polisi, yaptığı basın açıklamasında, tutuklamanın Hamilton Polisi, Federal Soruşturma Bürosu ve Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi Elektronik Suçlarla Mücadele Görev Gücü’nün Mart 2020’de başlattığı ortak bir soruşturma sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

Şüpheli, kurbanın telefon numaralarını bir SIM swap saldırısıyla çoğaltarak iki faktörlü yetkilendirme taleplerine erişim sağladı. Ardından, fail yaklaşık 46 milyon Kanada doları, yani 36.5 milyon ABD doları değerinde kripto para çaldı.

Hamilton polisi, “Ortak soruşturma ile çalınan kripto paranın bir kısmının oyun topluluğunda nadir görülen bir çevrimiçi kullanıcı adı satın alımı için kullanıldığı ortaya çıktı. Bu işlem, araştırmacıların nadir kullanıcı adının hesap sahibini ortaya çıkarmasına neden oldu.

Hamilton Polisi 7 Milyon Kanada Dolarına El Koydu!

Suçlunun hırsızlık ve suç yoluyla elde edilen 5.000 doların üzerinde mal varlığına sahip olmaktan tutuklandığını eklediler. Buna ek olarak polis, olayın mahkemeye taşındığını belirterek 7 milyon Kanada dolarının (5.6 milyon doların) üzerinde kripto paraya el koyduklarını söyledi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.