Editörden SeçmelerKripto Rehber

Enflasyon Nedir? Kripto Varlıklarda Enflasyon Nasıldır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Enflasyon, paranın satın alma gücünün azalması olarak tanımlanabilir. Bir ekonomide mal ve hizmet fiyatlarındaki sürekli artıştır. Bu, ekonomideki hemen hemen her şeyin fiyatının arttığı anlamına gelmektedir. Ayrıca, enflasyon uzun vadeli bir olgudur. Fiyat artışları döngüsel değil sürekli olmalıdır.

Dolaşımdaki para miktarı ile mevcut mal ve hizmetlerin toplamı arasındaki genişleyen uçurumun neden olduğu, fiyatlarda genel bir artış ve paranın değerinde bir azalma ile karakterize edilen ekonomik ve parasal bir süreçtir.

Kontrolsüz enflasyon ekonomiye zarar verebilir, bu nedenle hükümetler enflasyonun etkisini sınırlamak için proaktif adımlar atar. Bunu yapmak için para ve maliye politikasını ve para arzını değiştirebilirler.

Merkez bankaları (ABD Federal Rezervi gibi), dolaşımdaki miktarı artırarak veya azaltarak fiat para arzını değiştirme potansiyelini elinde bulundurur.

Enflasyon Nedir? Kripto Varlıklarda Enflasyon Nasıldır?

Kripto Varlıklarda Enflasyon

Günümüzde adından sıkça söz ettiren kripto para piyasasının hızlı ve oldukça kârlı büyümesi ile birlikte yükselen fiyatlar nedeniyle enflasyon olur mu sorusu akla geliyor. Peki bu durumu tahmin edebilir miyiz? Elbette mümkün ama çok farklı değişkenleri olduğu için insanların kafasını karıştırıyor ve piyasayı karıştırıyor. Gündeme göre piyasayı etkileyen değişkenlere odaklanmak; pastanın büyük parçasının kim veya kimde olduğu, çok sayıda insana ulaşabilen bir mecra üzerinden manipüle edilip edilemeyeceği, bir takım değişkenler olarak düşünülebilir.

Bu nedenle kripto piyasasındaki yatırımcıların ve yatırım yapmayı düşünenlerin piyasayı ve gündemi iyi takip etmeleri gerekiyor. Gelecekteki kriz senaryolarına hazırlanmaları ve yatırımlarının detaylı bir analizini yapmaları önerilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.