Haberler

Kripto Borsası FTX US Yeni Bir Oyun Girişimi Başlatıyor

Sam Bankman-Fried'in kripto borsası FTX'in Amerikan iştiraki FTX.US, yeni bir oyun işi başlatıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX.US tarafından bu ayın başlarında yayınlanan iki iş ilanına göre, FTX Gaming olarak adlandırılan yeni birim, oyun stüdyolarının blok zinciri teknolojisini ve NFT’leri oyunlarına entegre etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. FTX.US, C# programlama dilinde ve Unity oyun motorunda deneyime sahip yazılım mühendislerini işe alıyor. Unity, Unity Technologies tarafından oluşturulan popüler bir oyun geliştirme platformudur.

Bir FTX sözcüsü yayına, FTX Gaming’in oyun yayıncılarının tokenleri başlatabilecekleri ve NFT’ler için destek sunabilecekleri bir “hizmet olarak kripto” platformu sağlayacağını söyledi.

FTX’e göre oyun, kripto için heyecan verici bir kullanım örneği, çünkü dünyadaki iki milyardan fazla oyuncu dijital öğelerle oynamış ve toplamış. Artık bunlara NFT’ler aracılığıyla da sahip olabilecekler.

Haber, FTX.US başkanı Brett Harrison’ın oyunun borsanın 2022 planlarının büyük bir parçası olacağını tweetlemesinden bir ay sonra geldi. Harrison o sırada, “Bunun bizim için getireceği teknik zorluklar için heyecanlıyım. NFT, kripto ticareti ve cüzdan teknolojisini büyük ölçekte oyun içi ekonomilere doğrudan entegre edebileceğiz” dedi.

Kasım ayında FTX ayrıca Solana Ventures ve Lightspeed Venture Partners ile birlikte blok zinciri oyun stüdyoları kurmaya odaklanan girişimlere yatırım yapmak için 100 milyon dolarlık bir blok zinciri oyun fonu başlattı. Blockchain oyun kategorisi, milyarlarca dolar değerinde yatırım çeken risk sermayedarları arasında da çok popüler oldu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.