Kripto RehberEditörden Seçmeler

Node Düğüm Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Node düğüm bir blok zinciri ağındaki cihazdır. Yani teknolojinin temel taşı, düğümün çalışmasına ve devamlılığının devam etmesine bağlıdır. Düğümlerin dağıtımı oldukça yaygın bir ağ üzerinden gerçekleştirilir ve çeşitli görevleri gerçekleştirmeye çalışır.

Düğüm, internete bağlı olduğu ve bir IP adresi olduğu sürece bir bilgisayar, telefon veya yazıcı da dahil olmak üzere herhangi bir elektronik cihaz olabilir. Bir düğümün görevi, bir blok kopyasını muhafaza ederek ve bazı durumlarda işlemleri işlemek suretiyle ağı desteklemektir.

Her bir kripto para biriminin kendine özgü düğümleri bulunmaktadır, bu paranın işlem kayıtlarının güvenini sağlar ve yeni bir düğüm eklendiğinde kopyalamaya yardımcı olur.

Node Düğüm Nedir? Ne İşe Yarar?

Node Düğüm Nedir Düğüm Kaynakları

Düğümlerin asıl sahipleri, işlem kaynaklarını depolamak ve doğrulamak için bilişim kaynaklarını isteyerek katkıda bulundukça, işlem ücretlerini alma ve bunu yapmak için temel kripto para biriminde bir ödül kazanma şansını bulundurabilirler. Bu madencilik (mining) veya dövmecilik (forging) olarak bilinir ve bu şekilde tanımı yapılır.

Bu işlemlerin yapılabilmesi için, büyük miktarda bilgisayar ve işlem gücünü gerektirir. Bu da ortalama bilgisayar yeteneklerinin yetersiz kalabileceği anlamına gelir. Genel olarak profesyonel madenciler, gerekli olan işlem gücüne sahip olmak için. CPU veya GPU olarak bilinen son derece güçlü bilgi işlem aygıtlarına yatırımda bulunurlar.  Bu, en büyük ve en kârlı madenlerin bazılarının, Çin veya Venezuela gibi, elektriğin daha ucuz olduğu yerlerde bulunmasına neden olarak gösterilir. Oldukça düşük olan elektrik masrafları size daha fazla kazanç ve daha istikrarlı bir gelir kaynağı sağlar.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.