HaberlerAltcoin Haberleri

Kripto Para Dünyasında Yankı Uyandıran 5 Gelişme!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İşte bu hafta Coin News TR- tarafınca gösterilen ve kripto dünyasında yankı uyandıran beş gelişme.

Türkiye’de Büyük Dogecoin Vurgunu!

Kripto para dolandırıcıları oluşturdukları “Dogecoin Mining” adlı bir sistem ile 40 gün içinde %100 kar vaadiyle yatırımcıları sisteme çekti. Mağdurların aktardığı bilgilere göre; sistem birkaç ay süresince sorunsuz bir halde çalıştı. Daha sonrasında sistemin kurucusu Turgut V. ve beraberindekiler yaklaşık 1.500 kişiden topladıkları 1 milyar TL değerinde Dogecoin ile birlikte kayıplara karıştı.

Mağdurlar, birkaç ay süresince çeşitli platformlar vasıtasıyla toplantılar düzenleyen, reklam kampanyaları düzenleyen ve Turgut V.’ye hiçbir şekilde ulaşamamalarının arkasından dolandırıldıklarını anladıklarını belirttiler.

Savcılık, Turgut V. ve öteki şüpheliler hakkında soruşturma başlattı. Avukat Sinan Keskin ise bu Dogecoin dolandırıcılığının, mağdur ve kişi sayısı açısından Thodex‘ten daha büyük bir dolandırıcılık vakası olduğunu açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dikkat Etmeniz Gereken Yaygın Kripto Para Dolandırma Yöntemleri

Küba, Kripto Paraları Resmi Olarak Tanıyacak!

El Salvador’un Bitcoin hamlesinin arkasından bu kez Küba kripto paraları tanıyacağını Resmi Gazete’de duyurdu. Küba hükümeti, ülkede meydana getirilen ödemelerde kripto paraları tanıyacağını ve buna ilişkin düzenlemelerin getirileceğini açıkladı.

İlgili kararda ülkenin merkez bankasının kripto paralara yönelik bazı kurallar geliştireceği ve Küba pazarındaki hizmet sağlayıcılarına iyi mi lisans verileceği açıklandı.

Visa NFT Satın Aldı1

Küresel ödeme sağlayıcısı Visa, ilk kez bir non-fungible token (NFT) alımı gerçekleştirerek, toplamda 150.000 dolara karşılık eden 49.5 ETH değerinde CryptoPunk satın aldı. Visa‘nın bu hamlesi sektörden çeşitli yorumlar aldı. Bazıları bunun kriptonun benimsediğini gösteren bir adım bulunduğunu düşünürken, kimileri de bir PR çalışması olduğunu düşünüyor. Öte taraftan NFT satışları bu haberin arkasından hızla yükselişe geçti ve saatler içine çok fazla sayıda NFT satışı gerçekleşti.

Ünlü Milyarder Jeffrey Gundlach, ABD Dolarını Adeta Topa Tuttu!

Daha öncesinde  Bitcoin hakkında çeşitli yorumlar yapan ve Bitcoin’in yalan olduğunu söyleyen Jeffrey Gundlach, doların batacağına inandığını ve sayılı günü kaldığını açıkladı.

Gundlach, Washington’ın doların küresel biriki para birimi statüsünü koruma konusunda ilgiliz göründüğünü belirtti. Küresel biriki birimi statüsüne kıymet verilmediğini düşünen Gundlach:

“Ne yazık ki şu anda ciddi olmayan bir ekonomik program yürütmek suretiyle eylemlerimizin neticelerini deneyimlemek için zemin hazırladığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

MicroStrategy bir kez daha Bitcoin satın aldı.

Bitcoin alımlarıyla sık sık gündeme gelen Amerikan yazılım şirketi MicroStrategy, geçtiğimiz günlerde 177 milyon dolar nakit karşılığında 3.907 BTC satın aldığını açıkladı. Şirket şu anda bilançosunda 108.992 BTC tutuyor. Şirket, daha öncesinde yapmış olduğu bir açıklamada “Bitcoin yatırımlarını uzun vadeli yatırımlar olarak gördüklerini” söylemişti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.