Kripto para birimiyle ilgilenen hemen hemen herkes, kripto para madenciliği hakkında bilgi sahibidir. İnsanlar, bu tür bir gelirin inanılmaz olduğu ve bunu yapanların zengin olduğu gibi iddialara varıyor. Peki gerçekten öyle mi? Spesifik olarak, kripto para madenciliği nedir? Kripto para madenciliğini nasıl yapıyoruz? Sorularınızı sizin için cevaplıyoruz.
Daha önce kripto para madenciliği hakkında makalemiz vardı. Bu yazıdan önce kripto para madenciliği nedir ile ilgili soruları yanıtladığımız yazımızı okumanızı öneririz. Haber için buraya tıklayın.
Artık CPU, GPU, Asic, bulut madenciliğinin ne olduğunu bildiğimize göre, nasıl yapıldığına dair soruların cevabını verebiliriz.
Yazı İçeriği
CPU Madenciliği (İşlemci Madenci,liği)
CPU madenciliği bilgisayara birkaç program yüklemelidir. Bu programları kurduktan sonra madenciliğe başlayabilirsiniz. Fakat artık CPU madenciliği çok zor hale geldiği için bu yöntem pek kullanılmamaktadır, boşta bir bilgisayarınız olsa bile bilgisayarınız madencilik yaptığı için bilgisayarınıza ve çevresine ciddi zararlar verecektir.
Ancak yine de yapmak istiyorsanız, ilgili uygulamaları internet ortamından bulabilirsiniz.
GPU madenciliği (Grafik Kartı Madenciliği)
En iyi bilinen ve tercih edilen madencilik yöntemlerinden biri GPU madenciliğidir. Onu bu kadar popüler ve iyi bilinen yapan şey, düşük maliyeti ve yüksek verimliliğidir. Ancak bugün piyasada ekran kartı olmadığı için ekran kartı kazmak oldukça zorlaşıyor.
İşlemciler, anakartlar, çoklu ekran kartları, donanım çerçeveleri, soğutma gibi ekipmanlarla madencilik için gerekli ortamı hazırlayabilirsiniz. Yatırımın ortalama geri ödeme süresi 10 aydır. Bu süre piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebilir, genel kullanıcı yorumları aşağıdaki gibidir.
GPU platformları, kripto para madenciliği için grafik kartları kullanır. Standart donanım, işlemci, anakart, soğutma, donanım çerçevesi ve elbette birkaç (2-8) grafik kartını içerir.
Bulut Madenciliği
Bu tür madencilik zamanımızda çok popülerdir. Bulut madenciliği yönteminde gerçekte olan şey, GPU madenciliği şirketlerinin veya bireylerin madencilik donanımlarını size kiralamasıdır. Ancak artık bu sistem de azalmakta ve zorlaşmaktadır.
Bir süreliğine kiralamaya başlarsınız ve süreçte kazancınızdan ücretler düşüldükten sonra kalan para kripto para cüzdanınıza aktarılır. Elbette kurumsal güvenlik bu aşamada çok önemlidir. Şirket size dikkatlice kontrol etmeniz gereken bazı sözler veriyor.
Bulut madenciliği şirketleri genellikle birim başına 0,6 ABD doları ücret alır.
ASIC Madenciliği
Sistem, GPU’lardan ve CPU’lardan daha fazla kripto para birimi üretecek altyapıya sahiptir. Ancak “kişiselleştirilmiş” sistemi sayesinde kripto para dünyasının ekonomik dengesini sarstığı söylenebilir. ASIC madenciliğinin gücüne rağmen, birçok kişi bu tür madenciliği yasaklamak istiyor.
ASIC’ler, GPU’lardan ve CPU’lardan daha fazla kripto para birimi üretebilir. Bu, kripto para madenciliği ekonomisinin gelişimini bozdu.
Bu tür madencilik ülkemizde yaygın değildir.
Bu tür kripto para madenciliği türlerinden herhangi birini yapabilirsiniz. Bununla birlikte, günümüzde en popüler ve popüler olanlardan birinin grafik kartı madenciliği olduğunu belirtmekte fayda var.
Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz