Editörden SeçmelerKripto Rehber

Dust Saldırısı Nedir? Saldırı Ne Kadar İleri Gidebilir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dust, çok az miktarda coin veya token anlamına gelir. Kripto para dünyasında bu oran o kadar azdır ki; ödenecek işlem ücretinden çok daha küçük olduğu için çoğu zaman göndermeye bile değmeyen bir miktardır. Başka bir tanımda Dust, ticareti yapılamayan ve faaliyeti durdurulamayan son derece küçük bir para biriminin değeridir. Kullanıcının dikkatini hemen çekmeyeceğini öngörürsek, dolandırıcıların tercih ettiği yöntemin bu olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Bu sebeple cüzdanınızdaki hareketlerde dikkatli olmanız gerekmektedir.

Dust Saldırısı Nedir? Saldırı Ne Kadar İleri Gidebilir?

Dust saldırısı ne kadar ileriye gidebilir:

Dusting saldırısı, bilgisayar korsanlarının veya dolandırıcıların, bireyin özel cüzdanına son derece küçük miktarlarda coin göndererek Bitcoin ve kripto para kullanıcılarının gizliliğini tehlikeye atmaya çalıştığı yeni bir kötü amaçlı etkinliktir. Birçok Bitcoin uzmanı, mahremiyetlerinin iyi korunduğunu varsayıyor ve işlemlerine müdahale etmeye çalışırken maalesef durum böyle değil. Hatta zamanla bu dolandırıcılar daha da ileri giderek dust cüzdanların izini sürerek bu adreslerdeki kullanıcılara ve kurumlara ulaşmayı başardılar. Bu saldırı kripto para birimleri arasında önce Bitcoin ile başlamış ve daha sonra birçok kripto paraya karşı mümkün hale gelmiştir.

Kripto varlıklarımızın güvenliği:

Temel olarak, cüzdanınızı şifrelemeniz gerekir. Telefonunuza ve e-postanıza gönderilen kodlarla cüzdanınızda güçlü bir güvenlik duvarı oluşturunuz. En sağlıklı korunma yöntemleri arasında yer alan VPN ve antivirüs programı da kullanabilirsiniz. Birçok kripto para borsası bu konulara odaklanırken, çoğu bu güvenlik önlemlerini görmezden gelip ve kripto para biriminizi ve itibari para biriminizi riske sokmaktadır. Bu sebeple, güvenlik desteğinin bu açılarına dikkat etmenizi büyük oranda  tavsiye ederiz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.