Bitcoin HaberleriHaberler

Kripto Para Piyasası Fed Faiz Kararını Bekliyor: Beklentiler Neler?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin ve altcoin’lerin geleceği, küresel piyasalardaki gelişmelere paralel şekilde belirleniyor. Son dönemde ise gözler, Fed faiz kararına çevrilmiş durumda. Peki, Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Kripto para piyasasında faiz kararı için beklentiler ne yönde? Büyük bir merakla beklenen bu kararın piyasalar üzerindeki etkilerini yakından inceleyelim.

Fed Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak?

Kripto para dünyasında gözler, bugün TSİ 9’da akşam 21:00’da açıklanacak olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararına çevrildi. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Başkanı Jerome Powell liderliğindeki üyeler, son 2 gündür bir araya gelerek faiz kararını belirliyorlar ve kararın piyasa üzerinde büyük etkisi olabileceğinden dolayı yakından takip ediliyor.

Fed Faiz Karari Ne Zaman Aciklanacak

Fed Başkanı Powell, faiz kararının açıklanmasından hemen sonra 21:30’da basın toplantısı düzenleyecek ve merak edilen sorulara cevap vermeye çalışacak. Fakat, ne kadar açıklayıcı bir açıklama yapacağı ve hangi konulara değineceği henüz bilinmiyor. Bu nedenle, piyasaların Fed Başkanı’nın vereceği mesajları yakından takip etmesi gerekiyor. Tahminlerin ötesinde, Powell’ın açıklamaları piyasalarda büyük dalgalanmalara neden olabilir.

Fed Faiz Kararı Beklentileri Neler?

Powell başkanlığındaki Fed, faiz oranlarını sabit tutacak mı? Fed faiz görüntüleme aracı bugün, bu olasılığın yüzde 70’ten yüzde 90’ın üzerine çıktığını gösteriyor. Bu, Fed’in politika faiz oranını değiştirmeyeceği anlamına gelir. Ancak, piyasa katılımcıları bu kararı ne kadar doğru tahmin edebilirler?

FOMC, bugün gösterge faiz oranını sabit tutmak için yeterli manevra alanına sahip olduğuna inanılıyor. Link Securities, bu beklentisini Mayıs ayı enflasyon rakamlarının olumlu gelmesine bağlıyor. Fed’in faiz politikası ile ilgili beklentisini paylaşan UniCredit Research, bugünkü toplantıda faizin yüzde 5,00-5,25 seviyesinde tutulacağı yönündeki genel beklentiyi destekliyor. Ancak, yıl sonuna kadar faiz oranlarında herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Piyasa analistleri ve uzmanları, Fed’in enflasyonla mücadelesinde beklediğini bulamadığına rağmen düşen enflasyon rakamlarına dikkat çekiyorlar. Bu nedenle Powell’ın basın toplantısında şahin mesajlar vermesi bekleniyor. Ancak, piyasaların tahmini tam olarak doğru olmayabilir, çünkü Fed’in kararları bazen beklenmedik şekilde değişebilir.

Fed’in faiz görüntüleme aracına göre, Fed’in Temmuz ve Ağustos ayındaki FOMC toplantılarında faizi 25’şer baz puan artıracağı tahmin ediliyor. Temmuz ayında, Fed’in politika faizini 25 baz puan artırma olasılığı yüzde 60 olarak görünüyor. Uzmanlar, bu beklentinin güncel verilere göre belirlendiğini ve Fed’in faiz artırımına devam etmeden önce Haziran ayı enflasyon rakamlarını ve işgücü piyasasının durumunu değerlendireceğini belirtiyorlar. Bu nedenle, piyasaların durumunda bir değişiklik olabileceği konusunda uyarıyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.