Haberler

Kripto Şirketleri, Teknoloji Hisselerinden Ayrışmaya Devam Ediyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin hisseleri, teknoloji hisselerinden pozitif ayrıştı. Bu durum, Nasdaq endeksinin yüzde 0,8 düşüşle 13.815 puana gerilemesi ve S&P 500 endeksinin yüzde 0,4 kayıp yaşamasına rağmen kripto şirketlerinin yükseliş göstermesiyle ortaya çıktı. Özellikle Bitcoin’in performansı, kripto şirketlerinin hisselerini olumlu etkiledi.

ABD’de teknoloji hisseleri, Apple lansmanının ardından düşüş kaydetti. Analistler, yavaşlayan küresel akıllı telefon pazarı gölgesinde yapılması beklenen fiyat artışını yetersiz buldu. Apple’ın yeni ürünlerinden sürpriz bir teknoloji çıkmaması ve sınırlı fiyat artışı, hisselerde düşüşe neden oldu. Apple hisseleri yüzde 1,7 değer kaybetti.

Apple’daki düşüş, diğer teknoloji hisselerini de olumsuz etkiledi ve teknoloji ağırlıklı endeksler günü düşüşle tamamladı. Ancak buna rağmen kripto sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin hisseleri yükseliş kaydetti. Örneğin Coinbase hisseleri yüzde 1,5 artarak 81,76 dolara çıktı. MicroStrategy ise yüzde 1,7 değer kazanarak 348 dolara ulaştı. Madencilik şirketleri de daha iyi performans gösterdi. Bitfarms yaklaşık yüzde 4, Riot Platforms ise yüzde 3,7 artış gösterdi.

Kripto Şirketleri, Teknoloji Hisselerinden Ayrışmaya Devam Ediyor

Deutsche Digital Assets Araştırma Müdürü André Dragosch, blockchain hisse senetlerinin olumlu fiyat hareketlerinin Bitcoin’deki yükselişten kaynaklandığını belirtti. Aynı zamanda Dragosch, altcoin’lerin performansını da değerlendirerek risk-ödül mekanizmasının daha asimetrik hale geldiğini ifade etti. Dragosch, kripto para piyasasında ayı piyasası sinyallerinin devam ettiğini aktardı.

Bitcoin fiyatı dün yaklaşık yüzde 6’lık bir yükselişle 26.636 dolara kadar çıktı. Ancak bu seviyeyi koruyamayan BTC, 26.000 dolara kadar geriledi. Kritik enflasyon kararının açıklanacağı gün, BTC yaklaşık olarak 25.950 dolar civarında alıcı buldu.

Kripto şirketlerinin teknoloji hisselerinden ayrışması, sektördeki yatırımcılar arasında dikkat çekici bir durum olarak değerlendiriliyor. Kripto para birimlerine olan ilginin artmasıyla birlikte, bu şirketlerin değer kazanma potansiyeli de yüksek görünüyor. Ancak piyasanın volatilitesi ve riskler göz önüne alındığında, yatırımcıların dikkatli olması ve uzman görüşlerinden faydalanması önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.