Bitcoin Haberleri

Kriptodaki durgun gidişat Bitcoin ATM’lerine de yansıdı: Kuruluş sayısında önemli azalma

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paraların yaygınlaşmaya başladığı son yıllarda dünyanın birçok noktasında sayısı artan ve daha fazla kullanıcıya ulaşan Bitcoin (BTC) ATM’lerinin büyümesinde, tarihte ilk kez duraklama etkisi görüldü. Kullanıcıların kendi para birimleriyle Bitcoin veya diğer tanımlı kripto para birimlerini almasını sağlayan Bitcoin ATM’leri her ne kadar dünya genelinde yaygınlaşmaya devam ediyor olsa da Bitcoin ATM’lerinin büyümesi tarihte ilk kez duraklamadan etkilendi.

BITCOIN ATM KURULUŞ SAYISI AZALDI

Bitcoin Atm Kurulus Sayisi Azaldi

Coin ATM Radar tarafından sağlanan istatistik verilerine göre şu anda 77 ülkede toplamda 38 bin 538 adet Bitcoin ATM’si bulunuyor. Bu sayı, Eylül ayının başından bu yana hızlı bir artışa işaret ediyor ancak 1 Ağustos tarihi itibariyle 38 bin 458 adet Bitcoin ATM sayısı ele alındığında, ATM kurulum sayısında hala bir düşüş yaşandığı görülüyor. Hatırlanacağı üzere 2021’de piyasanın artan değeri ile birlikte kurulan ATM sayısında da önemli bir artış yaşanmıştı ancak bu model, o zamandan bu yana durdu.

ŞİRKETLER YENİ PLAN DÜZENLEMELERİEN YÖNELDİ

Kripto para piyasasındaki düşüşlerin bir etkisi olarak kripto paralarla işlem yapan şirketler, iş stratejilerini yeniden gözden geçirmeye başladı. Gelecekte yaşanabilecek bir toparlanma beklentisi ile birlikte bazı şirketler faaliyetlerini durdurmak ve yeni plan düzenlemeleri yapmak durumunda kaldı. Bu da genel olarak Bitcoin ya da kripto para ATM’lerinin çeşitli varlıkların yayın olarak kabul edilmesini hızlandırmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Ancak ATM işlemlerinin mevcut likiditeye bir etkisinin olmadığını bilmek gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.