Bitcoin HaberleriHaberlerKripto Para Birimleri

Küba Merkez Bankasından Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcıları Açıklaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Küba merkez bankasından, dijital varlık hizmet sağlayıcıları açıklaması. Küba’nın merkez bankası Banco Central de Cuba (BCC), 26 Nisan’da sanal varlık servis sağlayıcı lisansları (VASP’ler) vereceğini duyurdu.

26 Nisan Salı günü yayınlanan ve Küba Merkez Bankası kararını içeren Gaceta 43 Sayılı Resmi Gazete’ye göre, sanal varlıklarla ilgili hizmet sunmayı amaçlayan herkesin öncelikle BCC’den bir lisans alması gerekiyor. Devlet tarafından işletilen Gaceta Oficial’in 215 sayılı Kararına göre, ülkenin merkez bankası Ağustos 2021’de kripto varlıklarla nasıl başa çıkılacağına dair yeni yasalar yayınlamaya hazırlanıyordu. Bu eylemin bir sonucu olarak, bağlantılı hizmetlerin ticari sağlayıcılarının faaliyet göstermek için bir lisans araması gerekiyordu. .

Gerçek veya tüzel kişiler, sanal varlık hizmeti sağlayıcıları olarak hareket etmek için Küba Merkez Bankası’ndan bir lisans başvurusunda bulunmalıdır.

BCC’ye göre:

Küba Merkez Bankası, lisans talebini değerlendirirken, girişimin yasallığını, fırsatını ve sosyoekonomik çıkarlarını, projenin özelliklerini, başvuru sahiplerinin sorumluluklarını ve faaliyetteki deneyimlerini değerlendirir.

Belgeye göre, bu lisans kapsamında faaliyet göstermeyen ancak böyle yapması gereken şirketler, ada ülkesinin mevcut bankacılık ve finans mevzuatına göre cezalandırılacak.

BCC, devlet kurumlarının onay vermediği sürece işlemlerde sanal varlık kullanmamasını talep etti. Aynı zamanda, karar Küba hükümetinin mevcut durumda sanal varlık faaliyetlerini nasıl vergilendireceğini belirtmiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.