Haberler

Mahkeme, Thodex Davasıyla İlgili Gerekçeli Kararını Kamuoyuna Sundu!

7 Eylül 2023 tarihinde Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Thodex davasıyla ilgili verdiği kararın ayrıntılarını açıkladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

7 Eylül 2023 tarihinde Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Thodex davasıyla ilgili verdiği kararın ayrıntılarını açıkladı. Mahkeme, borsanın kurucusu olan Faruk Fatih Özer’e tam 11 bin yıl hapis cezası verdi. Gerekçeli karar metninde, Thodex’in 400 bin TL sermaye ile kurulduğu ancak gerçekte var olmayan kripto varlıklarını satarak müşteri varlıklarını soğuk cüzdanlara aktardığı belirtildi.

Yerli dolandırıcıların, borsayı çeşitli promosyonlarla genişletmek için kullandığı ve böylece gerçek kripto varlık miktarının yeterli seviyeye ulaştığında ani bir şekilde çoklu soğuk cüzdanlara aktarılarak erişilmez hale getirildiği belirtiliyor. Bu durumda, müşterilerin varlıklarına hiçbir şekilde erişmesine izin verilmediği ifade ediliyor.

Image 21
Mahkeme, Thodex Davasıyla İlgili Gerekçeli Kararını Kamuoyuna Sundu! 3

Karartıda, Faruk Fatih, Güven ve Serap Özer tarafından, Thodex platformu üzerinden kurulan ve yönetilen bir örgütün, kuruluş aşamasından itibaren teknik işler ve yazılımlar için diğer sanıklar Ergün Acar, Mesut Can Arbaz, Cem Uzunoğlu ve Onur Can Gündüz’ü kullandığı belirtildi.

Mahkeme, Thodex’un kurucusu Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer’in suç işlemek amacıyla bir örgüt kurduğuna dair vicdani kanaatin oluşması nedeniyle sanıklara verilen cezalarla ilgili değerlendirmeler içeren gerekçeli kararda, sanıkların cezalandırıldığı belirtildi.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi, devam eden yargılamada sanıkların işledikleri suçtan pişmanlık belirtisi göstermedikleri ve örgüt psikolojisiyle birlikte savunma yapmaları nedeniyle hapis cezasında indirim yapmadığını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.