HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin (BTC) Neden Yükseliyor: Yeni Rekor Mu Geliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hiç kuşkusuz 15 Ekim tarihi  Bitcoin ve kripto para birimleri için oldukça önemli bir tarih haline geldi.  Dün akşam saatlerinde Bitcoin ETF onay söylentilerini gece saatlerinde gerçeğe dönüştü. SEC’in ProShares Bitcoin ETF için onay vermesiyle kripto para ekosistemi için tarihi bir geceye dönüştü. Bu hareketli saatler Bitcoin’i yeni rekora bir adım daha yaklaştırırken önümüzdeki günlerde Bitcoin’in rekor fiyat beklentilerini arttırmış durumda.

Bitcoin Neden Yükseldi?

Son günlerde artan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir Bitcoin ETF’ini onaylayacağı söylentileri dün akşam saatlerinde en üst seviyeye çıktı.  Dün akşam saatlerinde Nasdaq, SEC’in vereceği onayın arkasından Valkyrie Bitcoin Vadeli İşlemler ETF’ini listelemeye hazır olduklarını dile getirdi. Bu açıklama her ne kadar SEC’in Bitcoin ETF’ini onaylandığı şeklinde paylaşımların yapılmasına sebep olsa da aslen onayı veren Nasdaq’tı. Yani Nasdaq bu açıklama ile biz Bitcoin ETF’ine hazırız mesajını verdi.

Bu açıklamanın arkasından da SEC bombayı patlattı. elde edilmiş bilgilerde SEC’in ProShares Bitcoin ETF için onay verdiği ortaya çıktı. Bu haber sonrasında Bitcoin fiyatı süratli bir artışa geçerken başka bir haber de fiyatı destekledi.

ETF onayının duyulması ile nerede ise aynı zamanlarda Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, dünya genelinde bireyler ve işletmeler için açık kaynak bir Bitcoin madencilik sistemi oluşturmayı düşündüklerini duyurdu.

Özetleyecek olursak Bitcoin ve kripto para birimleri için oldukça hareketli ve deyim yerindeyse verimli bir gün yaşandı.  Peki, bu gelişmeler sonrasında Bitcoin fiyat hedefi nedir?

[ccpw id=”9919″]

Bitcoin, Yeni Rekor Peşinde

Lider kripto para birimi Bitcoin dün 60.000 dolarlık kritik seviyeyi geçerek 62.888 dolara kadar terfi etti. Dolayısıyla BTC’nin yeni bir rekora imza atmasına sadece 2.000 dolar kaldı. Yazının kaleme alındığı an itibari ile de önder kripto para birimi 61.400 dolar üstünde işlem görüyor ve 62.000 dolarlık desteği kaybetmemiş şeklinde görünüyor.

Bitcoin, Yeni Rekor Peşinde
Bitcoin, Yeni Rekor Peşinde

Bu noktada sonrasında Bitcoin’in önünde en büyük engel 64.900 dolar sınırı. 64.900 doların kırılması BTC için yeni bir rekora imza atması gelecek ve muhtemelen 72.000 dolara doğru hızlı bir ralli başlatacak. Ancak bu aşamada BTC için 64.900 doların kırılmasının oldukça önemli olduğunu ve bu seviyenin yalnız kırılmasının değil bununla birlikte desteğe dönüşmesinin de gerektiğini unutmamakta fayda var.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.