Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriHaberlerKripto Rehber

Fan Tokenler Nedir? Taraftar Token (coin) Rehberi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Futbol dünya çapında büyük izleyiciler çekiyor ve bu da onu dünya çapında katılım oranları açısından en popüler sporlardan biri yapıyor.

Spor ayrıca sponsorluk anlaşmaları ve kariyer fırsatları gibi katılımcılar için çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Yeni dünya düzeninde kripto paraların yeri olmazsa olmazdır. Bu durum futbol klüplerini bu önemli gelir ihtimalinden pek uzak tutmayacak gibi duruyor.

Fan Token (coin) Rehberi yazımızda; Fan Token nedir? Nasıl Fan Token oluşturulur? Kaç Fan Token vardır? Gelecekte Taraftar Tokenlardan ne bekleyebiliriz?   Gibi sorulara rehber olmaya çalışacağız.

Fan Token nedir?

Fan Token (coin) Rehberi sizlere; Taraftar paraları, futbol kulüpleri tarafından oluşturulan ve kullanılan dijital para birimleri olan sanal jetonlardır. Futbol kulübünün web sitesi aracılığıyla oluşturulurlar ve kulüp mağazasından mal ve hizmet satın almak, ödül çekilişlerine katılmak, maç biletleri satın almak veya kulüpte bulunan bir tasarruf hesabına para aktarmak için kullanılabilirler.

Bu coinleri kontrol eden merkezi bir otorite veya üçüncü taraf yoktur ancak borsalarda işlem görebilirler. Bu tür para birimleri, maliyetleri azaltmak ve ek gelir akışları oluşturmak amacıyla dünya çapında bir dizi spor kulübü tarafından oluşturulmuştur.

Spor takımlarının taraftarları her zaman favori takımlarını destekleme becerisini istediler. Desteklerini göstermek için genellikle bilet, forma ve diğer ürünlerinden satın alırlar. Şimdi, sonunda, ekiplerine herhangi bir para harcamadan takdir göstermelerini sağlayan bir yolu var.

Taraftar paraları, bir ICO veya İlk Para Teklifi aracılığıyla verilen ve desteklemek istedikleri takımın taraftarları tarafından, seçtikleri takım için farkındalık ve finansman sağlamak amacıyla satın alınabilen dijital jetonlardır. Bu paralar daha sonra imtiyaz stantlarında ve diğer yerlerde bir ödeme şekli olarak kullanılabilir veya oyunlara katılan arkadaşlara ve aile üyelerine hediye olarak verilebilir.

Bir ICO aracılığıyla ne kadar para toplanabileceğine dair bir üst sınır olmadığından, şu anda dolaşımda kaç Fan Coin’in bulunabileceği konusunda bir sınır yoktur. Ancak, birçok takım yayınlamayı planlıyor

Taraftar paraları tipik olarak futbolda ticari ürünler, stadyum turları ve kulüple ilgili diğer etkinlikler gibi müfredat dışı etkinlikler için bir yol sağlayarak kulübü desteklemek için kullanılır.

Bu yazıda, hayran paralarının tarihçesini, farklı hayran parası projelerini ve kendi hayran paranızı nasıl oluşturacağınızı ele alacağız.

Nasıl Taraftar Token oluşturulur?

Fan Token (coin) Rehberimizde Taraftar Token oluşturmanın farklı yolları vardır. Bunlar şu şekildedir;
1- kulübün sahibinin belirteci kendilerinin vermesidir.
2- sahibinin belirteci başka bir kişi veya grup tarafından oluşturulmuş bir platformda yayınlamasıdır.
3. Bir ICO (İlk Para Teklifi) oluşturmak ve halka açık bir satışta fon karşılığında jeton satmaktır.

Kaç Taraftar Token vardır?

Fan Token (coin) Rehberinde mevcut platformlarda listelenmiş alım-satım yapabileceğiniz Taraftar tokenlarını sıralayacağız.

1 -Manchester City token  (CITY)
2-Barcelona Token (BAR)
3- Galatasaray Fan Token (GAL)
4-Trabzonspor Fan Token (TRA)
5-Juventus Fan Token (JUV)
6- Paris Saint Germain Token(PSG)

Manchester City token  (CITY) nedir?

Manchester City coin (CITY), şu anda Paribu, Binance gibi önemli borsalarda işlem gören bir kripto para birimidir. CITY, onu kabul eden herhangi bir tüccarda mal ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanılabilecek bir “kripto yakıt” olarak hareket etmek üzere tasarlanmıştır ve aynı zamanda yalnızca CITY’ye sahip olanlara sunulacak özel etkinliklere ve içeriğe erişim sağlar. .

Barcelona Token (BAR) NEDİR?

Barcelona Token, taraftarların  kulübe gelir sağlaması amacıyla oluşturulmuş bir kripto para birimidir. Belirtecidi (BAR) dır..

Barcelona Token(BAR), insanların birikimlerini dijitalleştirmek ve kripto para, kupon veya akreditif gibi herhangi bir kısıtlama olmaksızın seçtikleri herhangi bir biçimde transfer etmek için geleneksel para birimlerine alternatif olarak kullanılabilen dijital bir para birimidir. Barcelona Token aslen, şehirlerine güvenip yerel projelere yatırım yaparken tasarruf etmek isteyen Barselona sakinleri için tasarlandı.

Galatasaray Fan Token (GAL) Nedir?

Galatasaray Taraftar Tokeni, taraftarların futbolu deneyimleme şeklini değiştirmeyi amaçlayan dijital bir jetondur.Futbol taraftarları genellikle bir kitle olarak görülür. Maçlara gitmenin yüksek maliyeti ve takımla kişisel etkileşim eksikliği, diğer taraftarlar kadar onların da oyundan zevk almalarını engelliyor. Galatasaray Taraftar Token, taraftar ve kulüp arasında artan katılım, sadakat ve katılım ile sonuçlanacak kişiselleştirilmiş bir ilişki oluşturmak için blok zincir teknolojisini kullanan bir model geliştirdi.

Trabzonspor Fan Token (TRA)

Türkiye’deki Trabzon taraftarları grubu, kulüp için yeni bir stadyum inşaatını finanse etmek için kullandıkları TRA olarak bilinen bir jeton yarattı.

Gelin bu tokenin nasıl kullanıldığına ve ne tür bir gelir sağladığına bir göz atalım.

TRA Token, hayranların kripto para birimiyle bilet, ürün ve diğer hayran hizmetlerini satın almalarını sağlayan bir ERC20 yardımcı program simgesidir. Hayranlar, oyuncuları bağışlardan ödül kazanma konusunda teşvik etmek için de kullanabilir.

TRA, Şubat 2018’deki lansmanından bu yana, ilk operasyon ayında 1 milyon doların üzerinde satışla kendi başına gelir elde ediyor.

Juventus Fan Token (JUV) Nedir?

Juventus, kendi kripto para birimini piyasaya süren ilk futbol kulübleri arasındadır. spor dünyasında önemli bir yeri olacak olan bu token, Taraftarların jetonlarını kullanarak bilet, mal ve stadyum turları gibi özel özellikleri satın almalarını sağlayacak.

Jeton, dünya çapındaki Juventus destekçileri için blok zincirinde yayınlanacak. Bu, jetonlarını yönetebilecekleri ve Avrupa’daki Juventus FC Taraftar Tokenları mağazalarında kullanabilecekleri Juventus FC Taraftar Token platformu aracılığıyla birbirleriyle etkileşime girmelerini sağlayacaktır. Blok zinciri kullanımı, Juventus’un gelişmiş güvenlik, daha hızlı işlemler, merkezi olmayan yönetişim ve finansal akışların şeffaflığı dahil olmak üzere birçok avantaj sunmasına olanak tanır.

Paris Saint Germain Token(PSG) nedir?

PSG Token, kulübün resmi mağazalarında biletler, formalar ve diğer ürün ve hizmetler için ödeme olarak kullanılabilen bir jetondur.

PSG Token, Paris Saint Germain’in resmi mağazasında bilet, forma ve diğer ürünleri satın almak için kullanılabilen dijital bir para birimidir. Bunun karşılığında taraftarlar, oyuncuların formaları veya Paris Saint-Germain tarafından düzenlenen özel etkinlikler için kullanabilecekleri bonus sadakat puanları ile ödüllendirilir.

PSG Token ayrıca, dünyanın her yerinden hayranların en sevdikleri kripto para birimlerini madeni para ile değiştirmelerini veya tam tersini yapmalarını sağlayacak bir kriptodan kriptoya ticaret platformunun bir parçası olarak sunulacak.

Bunlar dışında ANKA TOKEN (ANKARAGÜCÜ), ESES TOKEN (ESKİŞEHİRSPOR) gibi önemli klüplerimizin taraftar tokenları da vardır.

Taraftar token satın alınacak borsalar;

Taraftar tokenların alabileceğin borsa sayısı sınırldır bunları socios, paribu ve bitci olarak sıralayabiliriz.

Gelecekte Taraftar Tokenlardan ne bekleyebiliriz?

Futbol kulübü coin (token) endüstrisi gelişiyor ve değişiyor. Günümüz tüketicileri anında tatmin olmak istiyor ve modern teknoloji kulüplerle ilişki kurma biçimlerini değiştirdi.

Avrupa’da giderek daha fazla futbol kulübünün kendi kripto tokenlerini piyasaya sürdüğünü, mal ve hizmet satın almak için kullanılabilecek dijital varlıkları satarak ve özel içeriğe erişerek kulüp için yeni bir gelir akışı yarattığını görüyoruz.

Futbol kulübü madeni paralarının geleceği, bu dijital varlıkları nasıl satın aldığımız, sattığımız, ticaret yaptığımız ve tescil ettirdiğimizde devrim yaratan blok zincir teknolojisi ile parlak.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.