EkonomiBitcoin HaberleriHaberler

Mayıs Ayı FED Toplantısının Kripto Piyasasına Etkisi Ne Olur?

Mayıs ayı FED toplantısının kripto piyasasını nasıl etkileyebileceğini ele alıyoruz. FED Faiz kararı ne zaman ve hangi gün açıklanacak?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FOMC toplantılarından sonra yapılan faiz oranı seçimlerinin kripto piyasası üzerinde önemli bir etkisi var. Bununla birlikte, faiz oranları ana tartışma konusu değildir. Bu yıl Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleşecek FED toplantısı bayram tatiline denk geliyor. Bir başka deyişle, kripto para yatırımcıları tatil boyunca rahat bir nefes alamayacak.

Mayıs Ayı FED Toplantısı!

3 ve 4 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan toplantının sonuçları 4 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak. Yaz saati farkı ortadan kalktığı için faiz kararı ve diğer detaylar 21:00’de açıklanacak. Saat 21:30’da Fed Başkanı Powell ekrana gelecek ve yazılı açıklamayı detaylı bir şekilde gözden geçirecek. Yarım saatlik bir tartışmanın ardından dünyanın dört bir yanından gazeteciler sorularını yanıtlayacak.

Fed, son toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan artırma kararı aldı. Bilanço indirimine ilişkin de önemli açıklamalar yapıldı. Sonuç olarak, Mayıs toplantısı daha da büyük bir önem kazanıyor.

Mayıs Ayı Fed Toplantısının Kripto Piyasasına Etkisi Ne Olur?
Mayıs Ayı Fed Toplantısının Kripto Piyasasına Etkisi Ne Olur?

Kripto Piyasası Üzerinde Ne Etkisi Olur?

Kripto piyasası şu anda bir dizi kötü gelişme tarafından bastırılıyor. Fed’in 50 baz puan ve üzeri faiz artırımına tepki olarak piyasa oynaklığı günlerdir yükseliyor. Ancak Rusya ile yaşanan gerilim, toparlanmanın zor olacağı bir noktaya ulaştı. Batı ittifakı kendi güvenliğini korumak için Rusya’ya caydırıcı yaptırımlar uyguluyor. Şimdilik, Ruslar taviz vermeyi reddediyor ve gaz için Rusya’ya güvenen Avrupa Birliği, ruble cinsinden ödeme sorununu tartışıyor.

Riskli piyasalar, yükselen küresel fiyatlar ve bocalayan ülkeler nedeniyle büyük baskı altında. Faiz oranı beklentileri, yıl başlarken Bitcoin üzerinde ağır bir yük oluşturdu. İlk toplantıda beklenen faiz artırımı açıklandı ve son günlerde 50-75 baz puanlık faiz oranlarını konuşuyorduk. Şu an için piyasalar 50 baz puanlık bir artışla fiyatlandı. FED oranları beklenenden çok daha fazla artırmazsa, kripto paralar kısa bir süre için biraz rahatlama görebilir. Ancak bilanço küçülmesinin 75 baz puanlık bir yükselişle hızlı bir şekilde başladığı senaryoda, Bitcoin çok konuşulan 28.000 dolar seviyelerine gerileyebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.