Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriHaberler

Madenciliği Yapılan Coinler Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para madenciliği konusunda donanım ve yöntem aşamalarını bildikten sonra sırada madenciliği yapılan coinleri seçeceğiniz zamanı geldi. Bitcoin, Ethereum ve Dash madencilik dünyasının önemli coinleridir.

Bitcoin madenciliği kişisel bilgisayarlarda önerilmese de isterseniz çabalayıp yapabilirsiniz; fakat  evde madencilik yapabileceğiniz kripto para birimleri şu anda bile mevcut.

bu mining yapılan coinler listesini madencilik keşifleri için hazırladık.Sizler istediğiniz kripto para birimini seçerseniz seçin kar ve maliyet yapmak sizin için tamam mı devam mı konusunda yardımcı olacaktır.

Ethereum Madenciliği
Ethereum Madenciliği

Ethereum Madenciliği

Ether, yani ETH dijital para birimi elde etmek için kullanılan yöntem Ethereum madenciliği olarak isimlendiriliyor. Ethereum madenciliği yapmak için ASIC birimini kullanmayabilirsiniz. Herhangi standart bir Windows kullanıcısı olsanız bile kolayca Ethereum madenciliği yapabilirsiniz fakat Ethereum madenciliği yapacak iseniz yüksek CPU birimine sahip olmalısınız.

Ethereum madenciliği oldukça yüksek dinamiklere sahip olduğu için GPU gücüne ihtiyacınız kaçınılmaz olacaktır. AMD ekran kartı Ethereum madenciliğinde sıklıkla tercih edilen birimdir. Ethererum madenciliğinde en az İ3 işlemcili ve en az 4GB ram ve güçlü bir SSD kartı gerekiyor. Ethereum madenciliği ile elde edilen 1 Ether  şu an için ortalama 200 ABD doları değerindedir.

Zcash Madenciliği
Zcash Madenciliği

ZCASH Madenciliği

Madenciliği yapılan coinler listemiste ikinci sırasında Zcash bulunuyor. Zcash, bitcoin madencilik türüdür.Her 2.5 dakikada bir zec üretmektedir. Toplam ZEC bitcoinde olduğu gibi 21 milyon civarındadır. Zcash sıfır bilgi kullanır bu  sistem kişisel verileri kullanmadan işlem bilgilerini paylaşmada yardımcı olan bir madencilik türüdür.

Zcash ödemeleri açık bir şekilde blockhainde yayınlar ve kullanıcılar gönderici, alıcı ve işlem miktarını gizli tutarak seçim yapmalarına olanak sağlar ve kullanıcılar böylece seçim yapabilirler.

Monero Mdenciliği
Monero Mdenciliği

Monero Mdenciliği

Monero madenciliğinde evde kolayca kendi başınıza halledebileceğiniz son madeni paralardan biridir.monero,borsalar üzerindeki baskılara rağmen kripto para birimi arasında ilk 20 arasında yer alan tartışmalı bir madeni paradır şu anda 2 milyar doların üzerinde bir piyasa değeri mevcuttur.

Monero madenciliği, XMR coinleri şeklinde ödüller kazanmak için kripto para biriminin blok zincirindeki işlemleri doğrulama sürecidir.Bitcoine benzer şekilde çalışır.

Dogecoin Madenciliği
Dogecoin Madenciliği

Dogecoin Madenciliği

Dogecoin madencilikte Dogecoin ağına katılan düğümlerin kripto paraya ait ana zincir  üzerindeki işlemleri kontrol eden ve doğrulamak için gereken Blochain üstündeki matematiksel hesaplamaları yapan cihazlara denir.

Dogecoin madenciliğinde Dogecoine hangi işlemlerin blokların içine dahil edeceğini belirler ve ardından doğrular ve tüm ağ katılımcıları tarafından görülebilen açık alan merkeziyetsiz deftere kronolojik olarak kaydeder.

Özetlemek gerekirse  madenci düğümleri işlem doğrulama sürecinin ayrılmaz bir parçası olan karmaşık matematiksel bulmacaları hesaplamak için donanım gücünü kullanıyor. Emekleri karşılığında ise DOGE cinsinden blok ödülleri kazanıyorlar.

Gri̇n Madenciliği
Gri̇n Madenciliği

GRİN Madenciliği

2019 yılının ocak ayında piyasaya sürülen GRİN gizlilik ve ölçülebilirliğe dayanan bir kripto para birimidir. Grin blokzinciri işlem gizliliğini desteklemek için Miblewible algoritmasını kullanır. Evde mining yapmak isteyen madenciler için en önemli özelliği ASIC birimi algoritmasına sahip olmasıdır.

Ayriyeten de Grinin geliştiricileri, Grin ağı için her altı ay içerisinde bir had fork yazmışlardır. Grin hem CPU hem de GPU ağını desteklemiştir. GPU ağını tercih ederseniz Nvidia kartları kullanmanız gerekir. Çünkü bu markanın grafik kartlarının  daha etkili olduğu kabul görülmektedir. Son olarak ekleyebileceğimiz 6 GB’lik boş alana sahip olabilir.

GRİN madenciliğine başlamak için bir (node) düğüm kurmak üzere resmi web sitesinden Grim blokzinciri indirmeniz gerekmektedir.ardından cüzdanı bağladıktan sonra ise grafik kartı ile cüzdanın yapılandırılması gerekmektedir. Madencilik yaptığınız süre boyunca kazandıklarınızı Grin ticareti yapan BİTTREX ve HİTBTC gibi borsalarda paraya dönüştürebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Para Madenciliği Nedir?

BEAM Madenciliği

Madenciliği yapılan coinler listemizde Beam, ev madencileri için çok uygun olan bir diğer kripto para birimidir. Beam  CPU madenciliği  Beam cüzdanı için kusursuz çalışmalıdır fakat GPU madenciliği gibi kar sağlamamaktadır.

Beam cüzdanını oluşturduktan sonra masaüstüne gidip RUN LOCAL NODE’yi seçmeniz gerekmektedir ve ardından da node sayısını 0’dan büyük herhangi bir rakama ayarlayın. CPU’nuzda daha fazla zorlama seçtiğinizi unutmayın.

Mimblewible protokolündeki kripto paralar dizayn açısından diğer kripto para birimlerine benzememektedir. Beam coin, yerleşik madencilerle birlikte verilen Windows, Mac ve Linux cüzdanlarla uyumlu olarak çalışır. Kendi madencilik yazılımları da vardır bunlar CLI ve GUI versiyonlarıdır.

Vertcoin Madenciliği
Vertcoin Madenciliği

Vertcoin Madenciliği

2014’ün başlarında Vertcoin madenciliği adem-i merkeziyetçliğe dayalı bir şekilde açık kaynaklı bir kripto para birimidir. Vertcoin yeni paralar çıkarmak ve madencilerin ağını güvence altında tutmak ayrıyeten de işlemleri doğrulamak üzere bir mekanizma kullanır.

Vertcoin’de ASIC işlemcileri kullanarak madencilik yapmak zor olduğundan merkezden dağıtmak hedefleniyor. Vertcoin açık kaynaklı kodlara sahiptir ve 2,5 dakikalık bir blok süresi vardır. Tecradar’dan Jonas Muro 2018’de Vertcoini popüler yapan iki neden olduğunu savundu ve yazdı bunlardan birincisi madencilik yapabilmek için tek tıklamalı yazılımı kullanabilen yeni kullanıcılar için çok az sürtüşme olmasıdır.

Vertcoin ASIC bilgisayarlara karşı korunan bir şekilde dizayn edilmiştir. Vertcoin basit bir madencilik sürecine sahip olduğundan bu kadar popüler hale gelmiştir.

AİON Coin Madenciliği

Madenciliği yapılan coinler listemiste sırada AİON Coin bulunuyor. AİON coin’deki geliştirmeciler önlerine çıkan herhangi bir engeli kaldırma amacı gütmüşlerdir.Burada basit matematikten çok daha fazlası vardır. Aeon coin hızlı yatırım yapmak isteyen madenciler için uygun değildir.

Daha çok büyük emek harcayan ve bunu göze alan kişiler ödüllendirilmiştir. Güçlü donanıma sahip olan yatırımcılar daha fazla kazanç elde etmiştir.

İşlemlerin izlenemez olduğundan emin olmak için CryptoNight-Lite algoritmasını ve halka imzalarını kullanır. AEON madenciliği, Windows işletim sistemli CPU ve Nvidia GPU donanımları ile yapılabilir.

Madencilik yaptıkça kazandıklarınızı AİON ticareti yapan Bittrex ve HitBTC gibi borsalarda paraya dönüştürebilirsiniz.

Haven Protocol Madenciliği

Haven protokolü birçok en iyi kripto para biriminin özelliği olan bir tür pasif geçmişe sahiptir. Bu proje 21 şubat tarihinde iki geliştirici tarafından 2018 Bitcointalk üzerinden duyuruldu. Haven protokolü, Stablecoinler  ve diğer diğer kripto paralar dahil olmak üzere çeşitli varlıkları temsil eden varlıkları yaratmayı  mümkün kılan bir monero çatalı olarak tanımlanmıştır.

Haven protokolü hem istikrarlı hem de değişken varlıkları temsil eden özel kripto para birimidir. Haven protokolünün geliştiricileri Dweab ve ve Neac’dır. Dweab bir matematikçidir Neac ise kriptografiktir bununla beraber her ikiside yazılım geliştiricisidir ve kendi alanlarında 20 yılı aşmış geçmişe ve deneyime sahiptirler. Haven protokolünde Randomx adlı bir algoritma kullanılır.

Sonuç olarak bu kripto para birimini, kendi evinizde bir grafik kartı (GPU) ve uyumlu madencilik yazılımı ile çıkarabilirsiniz.

Madencilik yaptıkça kazandıklarınızı Haven Protocol ticareti yapan KuCoin ve Bittrex gibi borsalarda paraya dönüştürebilirsiniz.

Aertenity (AE) Madenciliği

Aertenity oldukça hızlı bir şekilde ticari kabul görmeye tanık olan kısmen de olsa bu  piyasaya yeni sürülen kripto para birimlerinden biridir. Bu proje akıllı sözleşmelerin ve DAPP’ların ölçeklenebilirliğini artırmayı hedefliyor. Aklılı sözleşmeleri ağ dışına taşıyarak ölçeklendirmeyi başarmayı amaçlamaktadır. Aeternity, onu diğer sözleşme ve Dapps platformlarından ayıran birkaç başka özellik içeriyor. Uygulama içerisinde çeşitli uygulama ve doğrulama amaçları için çeşitli tahmin pazarları kuruluyor.

Aertenetiy, 2017’de testnette piyasaya sürülen merkezi olmayan uygulamalar için 2017’de başarılı bir token teklifi düzenledi. Aerternity kripto para birimi AE sembolü ile gösterilir.

Madencilik yaptıkça kazandıklarınızı Aeternity ticareti yapan Huobi, Gate ve Bithumb gibi borsalarda paraya dönüştürebilirsiniz.

Feathercoin Madenciliği

Fathercoin 2013 yılında nisan ayında ortaya çıkmıştır. eçer.Bu sayede blokların madenciliği daha hızlı gerçekleştirilir.

Feathercoin (FTC), GPU madenciliğini destekleyen açık kaynaklı bir kripto para birimidir. Feathercoin madenciliği yapmak için CPU’yu da tercih edebilirsiniz ancak GPU madenciliği tabii ki daha verimlidir. FTC madencilik algoritması, GPU madenciliğini destekleyen NeoScrypt’tir.

Feathercoin’in kökeni Nisan 2013’e kadar uzanıyor ve bu da onu en eski altcoinlerden biri yapıyor. Bir dakikalık hızlı bloklama süresine sahip olan FTC madenciliğine başlamak için Cudaminer gibi bir yazılıma ihtiyacınız olacak. Ayrıca Feathercoin topluluğu, P2Pool’u FTC için en iyi madencilik havuzu olarak önermektedir.

Madencilik yaptıkça kazandıklarınızı Feathercoin ticareti yapan Bittrex borsasında paraya dönüştürebilirsiniz.

Mona Coin Madenciliği
Mona Coin Madenciliği

Mona Coin Madenciliği

2013 yılında tasarlanan Mona coin japonyada geliştirilmiş alternatif kripto para birimidir. Yapılan birçok araştırmaya göre Mona coin madenciliği tek bir kuruluş tarafından kontrol edilen bir ödeme sistemi değildir.

Monacoin, Lyra2RE (v2) POW algoritmasını kullanır ve 15 dakikalık bir blok süresine sahiptir. Lyra2RE (v2) algoritması, MONA’yı GPU kullanarak madencilik yapmak için seçilecek en iyi kripto para birimlerinden biri yapar. Madenciliği yapılan coinler listemizde bulunan Mona Coin madenciliği yapmak için bir cüzdan ve madencilik yazılımını indirmeniz gerekmektedir. Ardından yapılandırma ayarlarını tamamlayıp Monacoin madenciliğine başlayabilirsiniz.

Madencilik yaptıkça kazandıklarınızı Monacoin ticareti yapan Bitbank ve Bittrex gibi borsalarda paraya dönüştürebilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.