Haberler

Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Ne Olacak?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün saat 14.00’te faiz kararını açıklayacak. Beklenti, Merkez Bankası’nın faiz artışlarına kademeli bir şekilde devam etmesi yönünde. Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleştirilecek olan yılın sekizinci faiz toplantısı oldukça önemli.

Son iki toplantıda toplamda 900 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştirildi. TCMB, politika faizini yüzde 17,5’e kadar yükseltmişti. Bugün gerçekleşecek olan kritik PPK toplantısı büyük bir öneme sahip. Merkez Bankası, önceki karar metninde enflasyonla mücadele bağlamında faiz artışlarının süreceğine işaret etmişti.

Piyasa 1
Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Ne Olacak? 3

 Ekonomistler, Faize İlişkin Tahminlerde Bulundu!

AA Finans’ın anketine 15 ekonomist katıldı. Ekonomistler, faizin 250 baz puan artırılacağını tahmin etti. Katılımcılar 100 ile 250 baz puanlık artış öngörüsünde bulundu. Yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 20 ile 30 arasında yer aldı. Reuters anketinde 17 ekonomistin tamamı yüzde 17,5 seviyesindeki politika faizinde artış tahmininde bulundu. Ekonomistlerin tahminleri yüzde 18 ila yüzde 20,5 aralığında yer aldı.

Ankette sekiz ekonomist 250 baz puan, dört ekonomist 200 baz puan, üç ekonomist 150 baz puan, ve birer ekonomist 50 ve 300 baz puan artış bekledi. Foreks’in anketinde faiz artışına yönelik tahminler yüzde 18,5 ile 20 aralığında gerçekleşti. Ankete 21 ekonomist katıldı. Katılımcılar, yıl sonunda faizin yüzde 25 olacağı tahmin edildi. BloombergHT’nin anketine katılan 20 kurumun medyan beklentisi ise 250 baz puan artış yönünde oldu. Katılımcılar politika faizinin yüzde 20 seviyesine çıkarılacağını tahmin etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.