HaberlerAltcoin Haberleri

MicroStrategy CEO’su, Türk Lirasını Yorumlayıp Bitcoin’i İşaret Etti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İş zekası ve mobil yazılım şirketi MicroStrategy’nin başarılı CEO’su Michael Saylor, Türk Lirası’nın gidişatı ile ilgili paylaşımda bulundu. Geçtiğimiz haftalarda da Merkez bankasına tavsiyelerde bulunan Saylor, Bitcoin çağrısını yineledi.

Michael Saylor’un Türk Lirası Tweet’i

Sıkı bir Bitcoin savunucusu olan Michael Saylor, Türk Lirası’nın kısa sürede yaşadığı değer kaybına atıfta bulunarak önceki  Bitcoin çağrısını yineledi. Başarılı iş insanının yaptığı paylaşımda yatırımcıların sermayelerini Türk Lirası’ndan ABD Doları’na çevirme tavsiyesi yer aldı. Saylor, hayatta kalmak için TL’den Dolar’a geçişin şart olduğuna işaret etti. Bununla beraber başarılı olmak adına tüm varlıkları Bitcoin’e çevirme önerisini tekrarladı.

Son günlerde Türk Lirası, ABD Doları karşısında tarihi bir değer kaybı yaşadı. USD/TRY paritesi geçtiğimiz dün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 13.21 liraya ulaştı. Türk Lirasında yaşanan değer kaybı konusunda daha önce de Bitcoin çağrısı yapan Michael Saylor, kurtuluşun anahtarı olarak Bitcoin’i işaret etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paralar ve Geleceği Hakkında Uzman Görüşleri!

Bitcoin’i Benimseyen Ülkelerin Başarıları

Küçük bir Orta Amerika ülkesi olan El Salvador, tüm yıl boyunca gelen eleştirilere kulak tıkadı ve Bitcoin‘i resmi para birimi ilan etti. Bitcoin’in resmi para birimi olarak kabul edilmesinin ardından günlük hayatta BTC kullanımı arttı. Aynı zamanda Bitcoin’i rezervlerine ekleyen El Salvador, elde edilen kâr ile birlikte okullardan veteriner hastanesine kadar birçok yenilik gerçekleştirdi.

Ne kadar küçük bir ülke olsa da El Salvador’un bu adımı, önümüzdeki dönem için örnek teşkil edilebilecek bir davranıştır. Dünya’da yükselen hiper enflasyon ateşi, yalnızca Türkiye adına değil tüm ülkeleri tehdit etmektedir. Bu bağlamda Bitcoin düşüncesi, masada yer alması gereken bir boyuta ulaştı.

El Salvador’un dışında Ukrayna, Bitcoin adımına en yakın ülkelerden biri olarak göze çarpıyor. Ukrayna, kripto para alanındaki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.