Haberler

Morgan Stanley yayınladığı BTC raporu ile piyasayı ikiye böldü: Boğaları mı işaret ediyor, ayıları mı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD New York merkezli çok uluslu yatırım yönetimi ve finansal hizmetler şirketi Morgan Stanley, Bitcoin’e (BTC) ilişkin kritik bir rapor yayınladı. Banka yayınladığı söz konusu raporunda Bitcoin ticaretinin şu anda derin bir durgunluk içinde olduğunu belirtti. Rapora göre son 6 aylık süreçte çok sayıda Bitcoin hiç hareket etmedi ya da hiç işlem görmedi. Rapora göre hareket etmeyen Bitcoin sayısı, şu anda arzın yüzde 78’inin oluşturuyor ve bu 2018 yılı ile kıyaslandığında oldukça büyük bir oran. Söz konusu dönemde hareket etmeyen arzın payı yüzde 75 ile rekor kırmıştı.

AZALAN ARZ PAYI NE ANLAMA GELİYOR?

Morgan Stanley

Morgan Stanley, yatırımcıların elinde tuttuğu Bitcoin’lerin neredeyse yarısının bir yıldan daha uzun bir süredir işlem yapmadığını ortaya koydu. Raporda ayrıca geçtiğimiz 1,5 yıllık süre içerisinde Bitcoin satın alan kullanıcıların da çoğunun hala zararda olduğu belirtiliyor. Morgan Stanley’in söz konusu raporunu değerlendiren ve Bitcoin karşıtı olarak bilinen küresel makro yatırımcı Mark Dow, Bitcoin’in hareket etmeyen arz payının bu kadar büyük olmasının, “yatırımcıların azalan ilgisini” gösterdiğini savunuyor.

MELKER: UZUN VADELİLER DEĞER DEPOSU OLARAK TUTUYOR

Her ne kadar Mark Dow ve diğer birçok kişi ilgili verilerin azalan ilgiye işaret ettiğini savunsa da bazı sektör temsilcileri aynı verilerden yola çıkarak, bunun düşüş olduğu varsayımını reddediyor. Örneğin ünlü yatırımcı Scott Melker, Bitcoin’in aslında “dijital altın” görevini üstlenerek gittikçe daha fazla benimsendiğini dile getirdi ve “Alıcılar Bitcoin’lerini uzun vadeli bir değer deposu olarak tutuyor” dedi.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.