Haberler

National Australia Bank’tan Kripto Ödemelerine Engel!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

NAB, yüksek riskli kripto borsalarına yönelik yapılan ödemeleri engelledi. Banka, 184 milyon dolarlık ödemeye müdahale ettiğini açıkladı.

Detaylar ve engellenen borsalar hakkında bilgi verilmedi. Avustralyalı banka NAB, yüksek riskli kripto borsalarına yönelik bazı ödemeleri engellemek için adımlar attı. Banka, engellenen platformlar hakkında ayrıntılı bilgi paylaşmadı. NAB, geçen yıl kripto dolandırıcılıkları nedeniyle Avustralyalıların 151 milyon dolar kaybettiğini bildirdi.

Images 1
National Australia Bank'tan Kripto Ödemelerine Engel! 3

 NAB, Kripto Ödemeleri İçin Harekete Geçiyor!

Bankadan yapılan açıklamada, 270 milyon Avustralya doları (183,8 milyon dolar) fazla ödeme durumlarına müdahale ederek, dolandırıcılık endişelerini artıran mart ve temmuz ayları arasındaki durumu açıkladı.

Banka, bu uyarıların hangisinin kripto para birimleriyle ilgili dolandırıcılıklar tarafından tetiklendiğini belirtmedi. NAB Grup Soruşturmaları ve Dolandırıcılık Yöneticisi Chris Sheehan, bankanın son dönemde aldığı temel önlemleri sıraladı. Önlemler arasında, ödeme taleplerinin tanıtılması ve beklenmedik metin mesajlarında bağlantı kullanımının durdurulması gibi tedbirler bulunmaktadır.

NAB, son 30 günlük dönemde bildirilen dolandırıcılık fonlarının yaklaşık yüzde 50’sinin kripto para birimiyle ilişkili olduğunu Avustralya Mali Suçlar Borsası’na ifade etti. Geçen ay, Commonwealth Bank of Australia da kripto para birimiyle ilgili dolandırıcılıkların artması nedeniyle bazı tedbirler aldı. Banka tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcıların uluslararası suç gruplarının bir parçası olduğu belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.