HaberlerNFT Haberleri

NFT Çılgınlığı Büyüyor: Macar Sanatçının NFT Eserleri 1,2 Milyon Dolara Satıldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Macar sanatçı Vera Molnár’ın NFT’leri, 99 yaşında yeniden üretilerek bilgisayar tarafından satıldı.

Bu sanat eserleri, 1,2 milyon dolarlık bir fiyatla alıcı buldu. Molnár, 20. yüzyılın ikinci yarısında bilgisayar tarafından üretilen sanatın öncülerinden biriydi. Vera Molnár, Martin Grasser ile iş birliği yaparak oluşturdukları “Temalar ve Varyasyon” adlı NFT koleksiyonunu Hollanda müzayedesinde Sotheby’s tarafından satışa sunuldu. Bu koleksiyon, 631 Ethereum karşılığında alıcı buldu. Toplamda 500 parçadan oluşan bu koleksiyonda, 170 farklı renk paleti ve tekrarlanan ızgaralardan oluşturulan bir algoritma kombinasyonu bulunmaktadır.

Koleksiyon, Molnár’ın ızgaranın ve rastgele renklerin gücünü keşfettiği yaratıcı ve üretken protokolünün bir genişlemesi olarak tanımlanır. Molnár, bu seriye N, F ve T harflerini sisteme dahil ederek, NFT’lerin teknolojik aracına gönderme yapmayı hedeflemiştir.

756979
Nft Çılgınlığı Büyüyor: Macar Sanatçının Nft Eserleri 1,2 Milyon Dolara Satıldı! 3

Vera Molnár, 1924 yılında Budapeşte’de doğmuş ve 1959’da bilgisayar tarafından üretilen görüntülerin öncülerinden biri olmuştur. Daha önce Paris Üniversitesi’nde dersler vermiş ve çalışmaları birçok büyük Avrupa sergisinde sergilenmiştir. 2022 yılında NFT dünyasına adım atan ve sanat eserlerini dijital platformlarda sergilemeye başlayan Molnár, yaratıcılığını ve özgünlüğünü sürdürmektedir.

“Temalar ve Varyasyon” koleksiyonu, piyasalarda büyük bir ilgi uyandırdı ve OpenSea gibi platformlarda 589 Ethereum üzerinde işlem gördü. Yayımlandığı tarihte koleksiyonun başlangıç fiyatı kısa sürede yüzde 100’den fazla artarak ortalama 1,52 ETH seviyesine yükseldi. Molnár’ın eserleri, bilgisayar sanatının gelişimi ve dijital sanat dünyasının öncülerinden biri olarak devam etmekte olan büyük bir ilgi görmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.