Haberler

Telegram Merkeziyetsiz Kripto Para Borsası Kuracak

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para sektörüne giriş yapmak isteyen teknoloji firmalarının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram, kripto endüstrisine yönelik planlarıyla gündeme geldi. Telegram CEO’su Pavel Durov, şirket adına bir kripto para cüzdanı ile merkeziyetsiz bir borsa oluşturma hedeflerinden bahsetti. Milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması bu sayede kripto para sektöründe daha aktif bir rol üstlenecek.

Blockchain Teknolojisini Kullanacak

Crypto Telegram Groups

Telegram uygulaması, blockchain tabanlı müzayede platformu Fragment üzerinden sadece 1 ay içinde 50 milyon dolarlık kullanıcı adı sattı. Fragment, Telegram CEO’su Pavel Durov’un 2022 yılında düzenleyici kurum baskısı yüzünden bırakmak zorunda kaldığı bir projeydi. Blockchain altyapısını kullanan bu proje Telegram Open Network ağını kullanıyor. Fragment platformundaki kullanıcı adına olan talebin hızla artması Durov’u yeni kripto para hamleleri için harekete geçirdi.

Telegram’dan Merkeziyetsiz Borsa Hedefi

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kripto hedeflerini gerçekleştirmek için gerekli planlamalar yapıldı. Telegram CEO’su Pavel Durov, şirketin milyonlarca kullanıcıya ulaşabilecek merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) kuracağını söyledi. Durov ayrıca borsa kullanıcıları için kripto para cüzdanı hayata geçireceklerini dile getirdi.

FTX çöküşünün ardından DEX talebindeki artışı fark eden Durov, blockchain odaklı çalışmalar hakkında şunları söyledi: ““Kripto para birimi kullanıcıları, herhangi bir üçüncü tarafa güvenmeyen ve self-custody olan cüzdanlara geçiş yapmalıdır.” Popüler mesajlaşma uygulamasının borsa ve cüzdan çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.