Bitcoin HaberleriHaberler

Spot Bitcoin ETF Onaylandığı Takdirde Kripto Piyasasında Neler Olabilir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son iki haftadır, SEC’nin kriptoya yönelik olumsuz tutumu yatırımcıların risk iştahını azalttı. Halving’e ise sadece 10 ay kaldı. Bu durum, tarihsel olarak dip seviyelere yaklaşmış hatta bazı altcoinler için dibe ulaşmış olabiliriz. Ancak, Spot Bitcoin ETF‘nin onaylanması, kripto piyasasında büyük bir etki yaratabilir. Altın piyasasındaki benzer bir örneği incelediğimizde, ETF onayı ile altın fiyatlarının arttığını görebiliriz. Ancak, kripto piyasası daha volatil olduğu için, olası bir etki daha da büyük olabilir. Bu nedenle, kripto yatırımcıları, Spot Bitcoin ETFnin onaylanması durumunda dikkatli olmalı ve piyasanın olası dalgalanmalarına hazırlıklı olmalıdır.

BlackRock Spot Bitcoin ETF

Dünyanın en büyük yatırım şirketi BlackRock, Bitcoin spot borsa yatırım fonu (ETF) için muazzam bir başvuruda bulundu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylandığı takdirde, bu kripto para birimi spot ETF’si Amerika Birleşik Devletleri’nde bir ilk olacak. Başvuruya göre, Coinbase Custody Trust Company, fonun Bitcoin varlıklarını emanet ederken, fiat varlıkları Bank of New York Mellon tarafından korunacak. Buna ek olarak, BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust’ı Emtia Bazlı Tröst Hisseleri olarak işlem görecek. Bu gelişme, kripto para birimi yatırımcıları için önemli bir adım olarak görülmektedir.

Belgede, emtia ve döviz piyasalarında işlem gören spot borsa ürünlerinin çoğunlukla düzenlenmemiş olduğu ve Komisyon’un geçmişte tröst hisselerini onaylamak için temel olarak altta yatan vadeli işlemler piyasasına dayandığı belirtiliyor.

“Spot Bitcoin piyasasının düzenlenmesi, Komisyon’un teklifini onaylaması için gerekli olmayabilir, çünkü önemli ölçüde düzenlenmiş bir piyasa testi yapılabilir.”

SEC, birçok başvuru olmasına rağmen halihazırda spot bir Bitcoin ETF’sini onaylamadı. Bununla birlikte, SEC’in spot bir Bitcoin ETF’si oluşturma başvurusunu reddetmesinin ardından Grayscale, SEC’i dava etti. Kanada’nın Purpose Bitcoin ETF‘si, 2021’in başlarında dünyanın ilk spot işlem gören Bitcoin ETF’si olarak kuruldu.

BlackRock Spot Bitcoin ETF Başvurusu Onaylanırsa Ne Olur?

ABD borsalarında işlem gören bir spot ETF onaylanırsa, bu altın örneğinde tecrübe ettiğimiz gibi BTC fiyatında büyük bir artışa neden olabilir. NYSE, 2004 yılında ilk altın ETF’sini listelediğinde, altın fiyatı bir daha 2004 Kasım seviyesine geri dönmedi. Altın, bugün 11 trilyon dolara ulaşan 1 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. Ekonomik faktörlerin yanı sıra ETF’nin listelenmesi de altın fiyatını etkiledi ve küresel kurumsal fonların girişinde önemli bir rol oynadı. Bu nedenle, BTC fiyatının ne kadar artacağına dair tahminde bulunmak oldukça zor olacaktır.

Altin Etf Sonrasi Performans Scaled

2023 yılının 16 Haziran’ında, dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock, Bitcoin için benzer bir hikaye yazabilir. Eğer BTC, altın gibi ilerlerse, onayın ardından uzun yıllar boyunca bir yükseliş trendi başlayabilir. Ancak, piyasa koşulları ve diğer faktörler bu durumu etkileyebilir ve kesin bir tahmin yapılamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.