Haberler

SEC’den İtiraf: Kripto Para Davasında Yanlış Beyan Verdiğini Kabul Etti!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketi DEBT Box'a karşı açtığı davada yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu kabul etti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketi DEBT Box’a karşı açtığı davada yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu kabul etti. Ancak, SEC hatalarını kabul etse de şirketin varlıklarının dondurulmasında ısrarcı olmayı sürdürdü. Bu durum, şirketin itibarını ve iş hacmini olumsuz yönde etkilemektedir.

SEC, DEBT Box’ı geçtiğimiz aylarda kayıt dışı menkul kıymet sattığı iddiasıyla suçladı. Şirketin yüzlerce yatırımcıdan 50 milyon dolar ve belirtilmeyen miktarda Bitcoin ile Ether topladığını iddia etti. Bunun yanı sıra, SEC, şirketin varlıklarının yasa dışı bir şekilde yurt dışına transfer edildiğini ileri sürerek banka hesaplarının dondurulmasını talep etti. Ancak daha sonra gerçekler ortaya çıktı ve bu iddiaların asılsız olduğu anlaşıldı. DEBT Box’ın fonlarının ABD dışına çıkarılmadığı ve banka hesaplarının kapatılmadığı belirlendi. Mahkeme yargıcı da SEC’yi yanıltıcı iddialarından dolayı uyardı ve kurum avukatlarına yaptırım uygulamayı değerlendirmeye aldı. Yargıç, SEC’e konuyla ilgili sorulara yanıt vermesi için iki haftalık süre tanıdı.

Sec’den İtiraf: Kripto Para Davasında Yanlış Beyan Verdiğini Kabul Etti!

SEC’den İtiraf

SEC, Perşembe günü mahkemeye sunduğu yanıtta, varlıkların dondurulması emri talebini desteklemek için DEBT Box’ın hesaplarının kapatıldığı iddiası gibi bazı suçlamalarının hatalı olduğunu kabul etti. Kurum, hatalarını düzeltmek için önlemler aldığını belirtti ve İcra Birimi personeline bu konuda zorunlu eğitim vereceğini duyurdu. Bununla birlikte, SEC, iyi niyetle hareket ettiğini savunarak varlıkların dondurulması talebini tekrarladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.