Editörden SeçmelerHaberler

Sanal Buluşma Uygulamasında Bitcoin Dolandırıcılığı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yaklaşık 2 aydır düzeltme yaşayan kripto para sektörü yatırımcıları korkutsa da son 1 yıla bakacak olursak Mart 2020 ortalama Bitcoin fiyatı 7.000 Dolar iken Mart 2021’de bu ortalama 55.000 Dolar olmuştu. Bu da Bitcoin yatırımcılarının 1 yıl içerisinde varlıklarını yaklaşık 8 kat Görülüyor. Bitcoin rekor fiyatı ise 64.000 dolar seviyelerine çıkmasıyla bu kazanç oranı daha da artmıştır. Bitcoin (BTC) değerinin bu kadar kısa sürede değerini katlaması birçok dolandırıcının da dikkatini çekmiş durumda.

Kripto para yatırımcıları hedefine alan bu suçlu kişiler genellikle sanal ortam üzerinden bu eylemlerini gerçekleştirmektedir. Son zamanlarda yaşanan dolandırıcılık vakalarından biri herkesin dikkatini çekmiş durumda. Kripto para emanet hizmeti veren Casa tarafından yayınlanan detaylı duyuruda, bir müşterinin Bitcoin’lerinin nasıl elinden alındığına dair bilgiler yer alıyor. Casa, bu dolandırıcılık vakasını güvenlik önlemleri nedeniyle yayınladı ve buluştuğu kadın tarından uyutularak Bitcoin’leri alınan adamın yaşadıklarından örnek çıkartılması gerektiğini açıkladı.

Casa Cto’su Jameson Lopp
Casa Cto’su Jameson Lopp

Sanal Buluşma Uygulamasında Bitcoin Avı

Casa CTO’su Jameson Lopp tarafından yayınlanan açıklamaya göre bir kullanıcı herhangi bir buluşma uygulamasından “Bitcoin Traderı” olduğunu iddia eden bir kadın ile buluşma organize etti. Buluşmanın ardından kadını evine davet eden kripto para dolandırıcılık mağduru, burada içkisine atılan ilaç yüzünden kısa sürede bilincini kaybetti.

Telefonunun erişim bilgilerini bir şekilde kadına veren ve şifresini bile kendinde değilken dolandırıcı kadına veren adam her şeyi öğrenmesi ise uyanmasıyla oldu. Ertesi gün kendine gelip uyanan adam, telefonunun olmadığını, fakat cüzdanı ile nakit parasının ise hala durduğunu gördü. Bu durum üzerine telefonundaki Bitcoin fonlarını kontrol etmek isteyen mağdur çok geçmeden dolandırıldığını anlamıştı. Daha önce yaptığı çoklu imza güvenlik önlemleri sayesinde varlığının sadece küçük bir kısmını kaybettiği belirtildi.

Casa CTO’su Jameson Lopp, bu durumdan ders çıkartılması gerektiğini diğer kullanıcıların da kesinlikle çoklu imza vb. ek güvenlik önlemleri alması gerektiğinin altını çizdi.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.