Haberler

Raiffeisen Bank, Bitpanda ile İş Birliği Yaparak Kripto Ticaretine Giriş Yapıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avusturya merkezli Raiffeisen Bank, Ocak 2024 itibarıyla bireysel yatırımcılar için kripto ticaretine başlamayı planlıyor. Bu amaçla, banka kripto borsası Bitpanda ile bir iş birliği yapacak. 97 yıllık geçmişiyle köklü bir banka olan Raiffeisen, başkent Viyana’daki kullanıcılarına kripto hizmetini sunmaya başlayacak. Banka, bu yılın başlarında Bitpanda ile bir niyet mektubu imzalamıştı. Avrupa Birliği ve Doğu Avrupa’da toplamda 215 milyar dolarlık varlığı yöneten Raiffeisen Bank, kripto ticaretine adım atarak sektördeki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Raiffeisen Bank, Bitpanda Ile İş Birliği Yaparak Kripto Ticaretine Giriş Yapıyor

Bankanın İnovasyon Müdürü Curt Chadha, “Viyana’da yaşayan Avusturya nüfusunun yaklaşık dörtte biri bulunuyor. Bu yüzden başlangıcı Viyana’da gerçekleştiriyoruz. Müşteriler, mobil cihazlarını kullanarak Raiffeisen uygulaması üzerinden Bitpanda’ya erişebilecek ve hesaptan hesaba banka havalesi gibi kripto para işlemlerini gerçekleştirebilecekler” şeklinde açıklamalarda bulundu. Chadha, hizmetin özellikle küçük yatırımcıları hedeflediğini belirtti.

Öte yandan, 2014 yılında Viyana’da kurulan Bitpanda, Avusturya’da Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu (FMA) ve Almanya’da Federal Finansal Denetleme Kurumu (BaFin) tarafından düzenleyici onaylarını almış bir kripto borsasıdır. Bu iş birliği sayesinde Raiffeisen Bank, müşterilerine güvenilir bir platform üzerinden kripto ticaretine erişim imkanı sunacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.