HaberlerAltcoin Haberleri

Ripple ve SEC Davasında 100 Milyon Dolarlık Maliyet

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ripple ve SEC davadasında 100 milyon dolarlık maliyet. Tanınmış altcoin XRP’yi kuran şirket olan Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile uzun süredir devam eden yasal anlaşmazlığın maliyeti hakkında bir açıklama yaptı.

Hukuk Savaşının Bedeli

Ripple Ceosu Brad Garlinghouse Bitcoin Cinin Kontrolu Altinda100637 0

15 Temmuz’daki Consensus 2022 konferansında yaptığı konuşmada Brad Garlinghouse, Ripple’ın dava çözülene kadar 100 milyon dolardan fazla yasal maliyete maruz kalacağını söyledi.

Gerçekleri ve kanunları bir tarafa bırakacak olursak… Her şeye hazır olmak, SEC ile savaşabilmek için 100 milyon dolardan fazla harcamış olacağız. Bu mücadele sadece Ripple için değil.

Ripple CEO’su, ABD düzenleyicisinin SEC ile yasal anlaşmazlıkta ortaya çıkan fahiş maliyetlerden her zaman fayda sağladığını iddia ediyor. Garlinghouse, SEC’in kripto para birimi piyasasında yer alan çoğu işletmenin onu dava etmek için finansal araçlardan yoksun olduğu gerçeğine dayandığını iddia ediyor. Sonuç olarak, bu yaklaşım kripto para birimi şirketlerini onu kabul etmeleri konusunda korkutuyor. Garlinghouse’a göre şirketler, mevcut koşullar nedeniyle savaşmayı göze alamadıkları için SEC ile anlaşmaya zorlanıyor.

Davanın Risk Ödül Oranı

Ripple CEO’su ayrıca şirketin davanın bir anlaşma üzerinden devam etmesi konusundaki tercihini tartıştı ve diğer kripto işletmelerinin artık Ripple ile aynı yolu izleyeceğini söyledi. Garlinghouse, devam eden yasal anlaşmazlığın hem Ripple hem de bir bütün olarak kripto para piyasası için kritik olduğunu iddia ediyor.

ABD düzenleyicisinin gelişmekte olan sektör için düzenlemelerini netleştirmesini sağlamak için Ripple, SEC’i mahkemede dava etmeyi seçti. Öte yandan, son zamanlarda yoğun bir incelemeye tabi tutulan SEC, gelişmekte olan sektörü düzenleme yaklaşımını tartışmakla meşgul duruyor.

SEC’in Kurumsal Finansman Bölümü eski direktörü Bill Hinman, 2018’de bir konferansta Ethereum‘un (ETH) bir menkul kıymet olmadığını iddia etmişti. Bu röportajda Garlinghouse tarafından belirtildi. İş sektöründekilerin SEC’in sonunda kripto para birimleri için düzenleyici açıklamalar sunacağına olan inancı, Garlinghouse’un belirttiği gibi konferansta Hinman tarafından vurgulandı, ancak konuşmadan dört yıl sonra sektör için net bir düzenleme geliştirilmedi.

kripto para sektöründe şimdiye kadar meydana gelen en büyük vaka, yaygın olarak SEC ve Ripple arasındaki yasal anlaşmazlık olarak kabul ediliyor. SEC’e kripto para birimi işi için daha şeffaf düzenlemeler yapması için baskı yaparken, Ripple XRP ile kayıt dışı menkul kıymetler satmadığını göstermeye çalışıyor. Bununla birlikte, Ripple yasal savaşını kaybederse, SEC muhtemelen kripto para birimi şirketlerine daha fazla baskı uygulayarak onları mahkemede savaşmak yerine bir anlaşmaya varmaya zorlayacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.