HaberlerAltcoin Haberleri

Ripple (XRP) ve SEC Davasında Son Gelişmeler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ripple ve SEC uzun zamandır birbirlerini süreci uzatmakla suçluyor. Ripple Labs avukatları lehlerine olabilecek her türlü yöntemi deniyor fakat SEC savunmaları güçlü.

Ripple Davası Gelişmeler

Dava, tarafların birbirini suçlamalarıyla devam ediyor. SEC ve Ripple birbirlerini süreci uzatmakla suçluyor. Ripple Labs avukatları lehlerine olabilecek her türlü yöntemi deniyor. Hatta son olarak şirketin yaptığı token satışlarının SEC yetkisinde olmadığını bile savundu. Ancak SEC, merkezi Amerika’da olan şirketin bu kurnazlığını da boşa çıkaracak savunmalar yaptı.

Kripto paralarla alakalı regülasyonların henüz tamamlanmamış olması SEC’in işini kesinlikle zorlaştırıyor. Mevcut düzenlemeler kapsamında Ripple davasını kazanmak isteyen düzenleyici kurum yaşanan karmaşanın içinden çıkmanın yollarını arıyor. Fakat Ripple da boş durmuyor.

Ripple’dan Şaşırtan İstek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile hukuk savaşı vermeye devam eden Ripple Labs Inc., Washington politika yapıcılarına şaşırtıcı olmayan bir tavsiyede bulunuyor: düzenleyicinin kripto para birimlerini denetlemedeki rolünü sınırlayın.

Ripple‘ın genel danışmanı Stuart Alderoty bir röportajda, şunları söyledi;

“SEC’in mevcut yönetim altındaki yaklaşımı düşmanca oldu. Ajans, net kurallar koymak yerine uygulama yoluyla girişimleri düzenlemek istiyor”.

Şirketin dün yayınladığı regülasyon makalesini paylaşmıştık. Ripple yayınladığı tavsiyelerde kendini kurtarmanın da yollarını arıyor. Regülasyonlardaki eksikliğin teknoloji girişimlerine zarar verdiğini savunan Ripple, SEC’in kısıtlanmasını talep ediyor.

Bitcoin Vadeli ETF başvurularını onaylamaya devam eden SEC, ekosisteme karşı düşmanca bir tavır mı takınıyor? Bunu söylemek güç, Gary Gensler’in MIT’de verdiği blockchain derslerini izleme fırsatı bulduysanız tüm bunların başka bir amaca hizmet ettiğini anlayabilirsiniz. Ripple, ABD yasalarına göre suç teşkil eden bir iş yaptı ve bunun karşılığında yargılanıyor. Kayıtsız menkul kıymet satışını bariz şekilde yapan ve hatta bir noktada yatırımcılarını mağdur eden şirketin “SEC kısıtlanmalıdır” açıklamaları kripto para topluluğundan destek bulmuyor.

Ripple her ne kadar kendini sektör için mücadele ediyor gibi gösterse de SEC bu önerilere cevap vermekten kaçındı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.