Haberler

SBI Holdings Web3, AI ve Metaverse Yatırımı Yapmaya Karar Verdi!

Japon devi SBI Holdings, 2023 yılı sonuna kadar Web3, AI (yapay zeka) ve Metaverse'ye yatırım yapacağını duyurdu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Japon devi SBI Holdings, 2023 yılı sonuna kadar Web3, AI (yapay zeka) ve Metaverse’ye yatırım yapacağını duyurdu.

Japon devi SBI Holdings, 2023 yılı sonuna kadar Web3, AI (yapay zeka) ve Metaverse gibi Start-up’lara yatırım yapmak için bir fon yönetmeye başlayacak.

Toplamda 150-200 şirkete yapılacak yatırımlarla, yatırım başına yatırım miktarının birkaç yüz milyondan birkaç milyar yene kadar değişmesi bekleniyor.

Image

Toplam fonun 100 milyar yen değerinde olması bekleniyor. Büyük Japon bankaları ve bölgesel bankalar da Japon start-up’larını desteklemek için fona yatırım yapmaya davet edilecek.

Fon, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Mizuho Bank, Nippon Life Insurance ve Daiwa Securities Group dahil toplam 50 milyar Yen’in üzerinde yatırım yapma taahhüdünde bulunuyor.

Japonya’da 100 milyar yen performansında çok az sayıda risk sermayesi (VC) fonu var ve bir SBI portföyü, finansal açıdan güçlü bir sağlayıcının koşullarının, küresel olarak rekabet edilebilir Start-up’ların beslenmesi için gerekli olduğunu yorumladı.

Japonya şimdi Start-up’ları yetiştirme sorunuyla karşı karşıya. Kasım 2022’de Kishida dağıtımı Beş Yıllık Başlangıç Geliştirme Planının içeriğine karar verdi.

O dönemde bu zorluklar şöyle vurgulanıyordu: “2022 yılına gelindiğinde, çok çeşitli rakipler ortaya çıkmış olsa da, startup’ların oranı ve startup sayıları ve Avrupa ile karşı sonuçlar düşük kalacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.