Haberler

SEC Başkanı Gensler’e Kongre Üyesinden Eleştiri

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para sektöründe yaşanan FTX çöküşü, endüstriye yönelik acil bir düzenleme ihtiyacını gündeme getirmişti. ABD Kongre Üyesi Tom Emmer, bu konuya dikkat çekerken ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’i hedef aldı. Özellikle son dönemde kripto sektöründe yaşanan büyük çöküşler ve iflaslar gündemden düşmüyor. Celsius ile başlayan iflas dalgasında Voyager, Terra ve son olarak FTX borsası sektöre büyük darbe vurdu. Kripto dünyasının önde gelen şirketleri arasında gösterilen bu projelerin çökmesiyle birlikte piyasadan milyarlarca dolar silindi. ABD Kongre Üyesi Tom Emmer, bu konuda dikkat çekici bir açıklama yaptı.

“SEC’in Kriptolara Yaklaşımı Tutarsız”

Sec Bu Sirketlerin Ozetlerini Neden Istemiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para sektörünü denetleyip düzenleyebilecek regülatörlerin başında gösteriliyor. Kripto piyasasına darbe vuran iflasların ardından en çok konuşulan konu kriptoların nasıl düzenleneceği ile ilgili oldu. Tüm bu tartışmaların ortasında ABD Kongre Üyesi Tom Emmer, düzenleme çalışmalarına dair endişesini dile getirdi. Emmer’in hedefinde SEC Başkanı Gary Gensler vardı.

Kongre üyesi, SEC Başkanı Gensler’in kripto denetiminde ayrım gözetmeksizin yaptığı hamleleri doğru bulmadığını dile getirdi. Emmer ayrıca SEC Başkanı’nın kriptoları düzenleme konusunda tutarsız bir yaklaşım benimsediğini öne sürerek bazı eleştirilerde bulundu. SEC, kripto para piyasasını düzenleme görevini üstlenmesine rağmen henüz somut bir adım atmaması sebebiyle sert eleştirilere maruz kalıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.