Editörden SeçmelerKripto Rehber

VET Coin Nedir? VeChain Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blockchain tabanlı, biraz merkezli bir kripto para birimi ağı, VeChain (VET) olarak adlandırılır. VeChain’in yaratıcısı ve kurucu ortağı ve Louis Vuitton China’nın eski CIO’su Sunny Lu, BT yöneticisidir.

VeChain, etkili veri aktarımı ve tedarik zinciri yönetimi için yeni çözümler sunarak işletmeler arası dijital işbirliğini geliştirmek istemektedir.

Başlangıçta bir tedarik zinciri yönetimi çözümü olan VeChain protokolü, protokolün 2018’deki ana ağ lansmanıyla VeChain Thor olarak yeniden adlandırıldı ve dapp’lerin yelpazesini daha çok amaca yönelik veri çözümlerini içerecek şekilde genişletti.

VET Coin Nedir?

VeChain, kurumsal operasyonları ve tedarik zinciri yönetimini geliştirmek için oluşturulmuş bir blockchain platformudur. Amacı, karmaşık tedarik zincirleri (DLT) için bu prosedürleri ve bilgi akışını kolaylaştırmak için dağıtılmış defter teknolojisini kullanmaktır.

VeChain Token (VET) ve VeChainThor Energy, Vechain ağında (VTHO) bulunan iki ayrı tokendır.
İlki, VeChain ağı boyunca parayı taşımak için kullanılır ve ikincisi, akıllı sözleşmeleri içeren işlemlere güç sağlamak için “gas” veya enerji olarak kullanılır.

Vet Coin Nedir? Vechain Nasıl Çalışır?

VeChain (VEN/VET) Ne İşe Yarar?

VeChain’e göre, misyonları “şeffaf bilgi akışı, etkili ekip çalışması ve yüksek hızlı değer transferleri sağlamak için güvenilir ve dağıtılmış bir iş ekosistemi platformu oluşturmaktır.”

Şu anda birçok paydaşın silo halindeki tedarik zinciri verileri iş süreçlerinde kullanılmaktadır. Bunun, bir kez daha paydaşlar arasında dağıtılan bilgi akışı üzerinde bir etkisi vardır.

VeChain teknik incelemesi, Blockchain teknolojisinin “bu asimetrik bilgi sorununu çözebileceğini ve veri sahipliğinin sahibine geri dönmesine ve yetkilendirmesine izin verebileceğini” iddia ediyor. VeChain platformu, yetkili paydaşlara bir ürünün depolama, nakliye ve tedarik dahil olmak üzere iş süreçleriyle ilgili önemli verilerin 360 derecelik bir görünümünü sunarak pazar şeffaflığını artıracağını söylüyor.

VeChain Nasıl Çalışır?

VeChain, herhangi bir işletmenin yeni dapp kategorileri sunmasını mümkün kılmak istemektedir.

VeChain ekibi, dapp oluşturmayı kolaylaştırmak için bir yazılım geliştirme kiti olan bir VeChain ToolChain bileşeni geliştirdi.

Vet Coin Nedir? Vechain Nasıl Çalışır?

Yetki Belgesi

Kullanıcılar arasındaki işlemlerin doğrulandığı ve VeChain’in genel defterine eklendiği süreci kolaylaştırmak için VeChain Thor, yetki kanıtı (PoA) olarak bilinen bir mutabakat mekanizması kullanır.

Blok zincirini doğrulayan ve blok zincirine işlem ekleyen kullanıcılar, Authority Masternodes olarak bilinir ve bir olmak için kullanıcıların en az 25 milyon VET paylaşması ve tanımlayıcı bilgileri VeChain Foundation’a göndermesi gerekir.

Bir PoA mekanizmasının faaliyete geçmesi, büyük işlem hacimlerinin hızlı bir şekilde işlenmesine yardımcı olurken, yaklaşımının dezavantajı, işlemlerin işlenmesine dahil olabilecek kullanıcıları kontrol etmek ve yetkilendirmek için merkezi bir otoriteye bağlı olmasıdır.

VeChain, daha rastgele ve dağıtılmış bir blockchain mekanizması sağlamak için PoA’sını geliştirmek istiyor.

İki Tokenli Tasarım

VeChain, yazılımına güç sağlamak için iki yerel para birimi kullanır: blok zinciri işlemleri için kullanılan VTHO ve değeri depolamak ve aktarmak için kullanılan VET.

Bu tasarımın amacı, VET token’ının fiyat oynaklığını ağ hesaplamalarının maliyetinden ayırmak ve VeChain uygulamalarının sabit ücretler uygulamasını sağlamaktır (çünkü VTHOR arzı, işlemler için sabit bir fiyat sağlayacak şekilde ayarlanabilir).

Madenciler, Ethereum blok zincirinin ETH ve gazı nasıl kullandığı gibi, ağ tarafından yapılan hesaplamalar için bir VTHO ücreti alır. Belirli bir yazılımın ihtiyaç duyduğu daha fazla VTHO, hesaplamayı zorlaştırır.

Son olarak, VET paralarını stake eden node’lar, ağ iyileştirmeleri için oy kullanır ve  her blokta VTHO ile ödüllendirilir.

VeChain (VET) Kaç TL?

Mevcut kripto para piyasasından elde edilen veriler, 1 VeChain Coin’in TL’den işlem gördüğünü gösteriyor. VeChain Coin’in piyasa değeri 25,714,545,319 TL’dir.  bugünkü fiyatı  0.354629 TL’dir.

VeChain (VET) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 VeChain Coin 0.02  dolardan işlem görüyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 4.411219 TL olarak kaydetti. Bununla birlikte VeChain yılın en düşük seviyesini ise 0,001917133347 dolarla belirledi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.