Haberler

SEC’ten BlackRock’a Cezai İşlem

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından para cezasına çarptırıldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından para cezasına çarptırıldı. BlackRock, yanlış yatırım açıklaması nedeniyle 2,5 milyon dolarlık bir ceza aldı. Ancak, ceza verme zamanlaması, dikkatleri üzerine çekti. Çünkü BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’inin bu hafta Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) tarafından listelendiği ortaya çıktı.

SEC, BlackRock Advisors’a doğru bir şekilde yatırım açıklaması yapmadıkları için 2,5 milyon dolarlık bir ceza verdi. Şirketin eğlence sektöründeki yatırımlarını açıklayış şekli yanlış kabul edildi. SEC belgelerine göre, BlackRock Multi-Sector Income Trust (BIT) adlı bir fon, 2015 ve 2019 yılları arasında Aviron Group adlı bir reklam şirketine büyük yatırımlar yaptı. Ancak, BIT, yıllık ve altı aylık raporlarında Aviron’u finansal hizmetler şirketi olarak yanlış bir şekilde tanımladı. SEC, BlackRock’ın Aviron’un faiz oranını gerçekte olduğundan daha yüksek beyan ettiğini iddia etti.

Sec'Ten Blackrock'A Cezai İşlem

SEC İcra Bölümü Varlık Yönetimi Eş Başkanı Andrew Dean, yatırım danışmanlarının varlıklar hakkında doğru bilgiler sağlama sorumluluğuna sahip olduklarını belirtti. BlackRock, yanlış yatırım açıklaması nedeniyle 2,5 milyon dolarlık bir ceza ödemeyi kabul etti.

SEC’in BlackRock’a ceza verme kararı, spot Bitcoin ETF’leriyle ilgili önemli bir zaman dilimine denk geldi. BlackRock’ın ETF başvurusunun DTCC listesinde yer aldığı fark edildi. Ancak DTCC sözcüsü, başvurunun ağustos ayından beri listede bulunduğunu doğruladı. Bu gelişme, spot Bitcoin ETF’inin yakın bir zamanda onaylanacağı beklentilerini artırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.