Haberler

Singapur fonu FTX Yatırımında Baltayı Taşa Vurdu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsası FTX’in likidite krizi nedeniyle iflas etmesi sadece kripto para şirketlerini kötü duruma sokmakla kalmadı. Sektörün en büyük üçüncü kripto para borsasının iflası aynı zamanda büyük yatırımcıların da ciddi anlamda zarar etmesine yol açtı. FTX borsasının iflas etmesinin ardından yatırım ve yönetim şirketleri FTX hamlelerinden dolayı zarar ettiklerini açıklamaya başladı. Singapur’un devlet yatırım fonu Temasek’in popüler borsa FTX’e yaptığı yatırımlar da bu süreçte ifşa oldu. Devlet destekli fonun FTX şirket hisselerine 275 milyon dolarlık yatırım yaptığı ve bu parayı tamamen sıfırladığı öğrenildi.

Singapur Devlet Fonu 275 Milyar Dolar Sıfırladı

Ftx 1

Sektörün önde gelen kripto para borsalarından biri olan FTX, işlem hacmi, sponsorlukları ve popülerliği ile “asla batmaz” denilen şirketlerdendi. FTX’in ABD borsasında listelenen hisselerine yatırım yapanlar arasında Singapur devletinin desteklediği Temasek fonu da vardı. Yatırım şirketi Temasek, FTX hisselerinden 275 milyon dolarlık yatırımının sıfırlandığını kabul etti.

Dev borsanın çöküşü, Singapur devlet fonunun 275 milyon dolarına mal oldu. Yatırım şirketinden yapılan açıklamada sıfırlanan hisselerin FTX şirketine ait olduğu doğrulandı. FTX’e yapılan yatırımların kripto paralar olmadığını vurgulayan fon şirketi, hisseler yüzünden zarara uğradıklarını belirtti. Fonun kripto para yatırımlarının aynı şekilde devam ettiği belirtildi. Temasek yatırımlarının genel varlık portföyünde yüzde 0.09’luk bir pay taşıdığını açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.