Bitcoin HaberleriHaberler

Ark Invest CEO’sundan Önemli Türkiye ve Bitcoin Açıklaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın önde gelen kurumsal kripto para yatırımcılarından Ark Invest‘in CEO’su Türkiye ve Bitcoin hakkında konuştu.

Global Wealth Management Forum 2022, 16 Ocak 2022’de gerçekleşti. Ark Invest’in kurucusu, CEO’su ve baş yatırım yetkilisi Cathie Wood bu vesileyle bir konuşma yaptı ve önemli yorumlarda bulundu. Peki Wood, Türkiye, kripto para birimleri ve Bitcoin hakkında soru sorulduğunda ne cevap verdi?

Türkiye Bitcoin’i Yasaklayabilir!

Wood’a göre Bitcoin, yasalara dayalı ilk dünya çapında özel kripto para birimi sistemidir. Çin’deki tüm Bitcoin madencileri işi bırakmaya zorlandı. Hükümetler bunu teşvik etmiyor ve dünyadaki bazı ülkeler Bitcoin’i kabul etmiyor.

Türkiye Bitcoin'I Yasaklayabilir!
Türkiye Bitcoin’I Yasaklayabilir!

Cathie Wood, şunları kaydetti:

“Gelişmekte olan pazarların daha fazla bölüneceğine inanıyoruz.” Ya kripto para birimlerini yasaklayacaklar ya da onları kucaklayacaklar. El Salvador, bitcoin ekosisteminin geleceğini kabul ediyor ve “Hoş geldiniz” diyor. Ancak, hükümet şu anda bir para kriziyle uğraştığı için Türkiye‘de bir miktar karaborsa faaliyeti var. Görünüşe göre sonunda Bitcoin‘i yasaklayacaklar.

Ark Invest’in CEO’su, Bitcoin‘in ülkemizde yasaklanacağına inanıyor. Kripto para borsalarının kullanımı artık ücretsiz olsa da günlük hayatımızda kriptolarla ödeme yapamıyoruz.

Salgın Sonrası Kripto Para Pirimleri

Ayrıca, ekonominin 2022’de, salgından bu yana küresel ekonomiye yansıyan bir eğilim olan V şeklinde bir toparlanma göreceğini belirtti.

“Şu anda dünya ticaret ve risk içinde ya da dünya Büyük Durgunluk tehlikesini bir kenara koyuyor ve durgunluğa girip girmeyeceğini bilmiyoruz.” Ürün tüketiminin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki toplam tüketimin üçte birini oluşturduğunu görebiliyoruz, ancak salgının kriz senaryosu nedeniyle tüketebildiğimiz tek şey malzeme. Sonuç olarak, özellikle dayanıklı mal ve sarf malzemelerinin emtia tüketimi, pandemi öncesi seviyelerden yüzde 10-12 daha fazla. Geçen yıl boyunca, tekrar satın alımlar gördük ve bazı durumlarda, distribütörler müşteri talebini karşılayamadığı için siparişler ikiye katlandı.”

Wood daha önce deflasyonist bir iklimde Bitcoin‘in daha da fazla kazanacağını belirtmişti. Fed’in bu yıl en az iki kez faiz oranlarını artırması bekleniyor. Bu durumun bir sonucu olarak hisse senedi ve kripto para piyasaları zarar görse de Wood aksini iddia ediyor. Kesin olan tek şey, kripto para piyasalarının, özellikle de Bitcoin’in bu yıl önemli bir testle karşı karşıya kalacağı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.