Haberler

Tayvan, Kredi Kartı ile Kripto Satın Alınmasını Yasaklamak İstiyor!

Tayvanlı finans sektörü temsilcileri, bankalardan kripto para satın almak için kredi kartlarını kullanmayı yasaklamak istiyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tayvan, kredi kartı ile kripto satın alınmasını yasaklamak istiyor. Tayvanlı finans sektörü temsilcileri, bankalardan kripto para satın almak için kredi kartlarını kullanmayı yasaklamak istiyor.

Son zamanlarda ortaya çıkan haberlere göre, Tayvan’daki finans departmanı çalışanlarının bankalardan alınan kredi kartlarıyla kripto para satın alması gündeme geldi. Bu ayın başlarında, Tayvan Mali Denetleme Komisyonu tarafından bankacılık sektörü birliği üzerine bir çalışma yayınlandı. Kamu beyanı, bankaların müşterilerin kredi kartlarını sanal varlık satın almak için kullanmalarına izin vermemesini talep ediyor.

Tayvan, Kripto Para Birimleri Satın Almak İçin Kredi Kartı Kullanmayı Yasaklayabilir

Hong Kong’daki dijital medya kuruluşu olan Forkast’a göre amacı, insanların Tayvan’da kredi kartı kullanarak kripto para satın almalarını engellemek. Kara para aklama ile mücadele etmek için, geçen Temmuz ayında ülkedeki kripto para birimi hizmet sağlayıcıları için özel düzenlemeler uygulandı.

Söz konusu kısıtlamayı dikkate alan yetkililer, tüketicilerin alışverişlerinde kredi kartı ile ödeme yapabilmeleri gerektiğine inanıyor. Net olmayan işlemlerde kart kullanımının yasaklanması isteniyor.

Yetkililer tarafından kredi kartı kullanıcılarına yeni politikalara uyum sağlamaları için üç ay süre verildi.

Son olarak, Tayvan merkez bankası dijital parası (CBDC) geliştirmeye çalışıyor. Haziran ayında bile, teknik simülasyonlarda çok sayıda prototipin testini tamamladı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.