Bitcoin HaberleriHaberler

MicroStrategy’den Dudak Uçuklatan Bitcoin (BTC) Kârı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 

İş zekası ve mobil yazılım şirketi MicroStrategy, Bitcoin (BTC) yatırımlarından dudak uçuklatacak derecede kâr elde etti. Şirketin daha önce gerçekleştirdiği 3,16 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı, lider kripto para biriminin yükselmesiyle birlikte 6,7 milyar dolar değerine ulaştı.

Devasa Bitcoin Yatırımı

MicroStrategy, şimdiye kadar Bitcoin başına ortalama 27.700 dolar maliyet ile toplamda 114.042 tane BTC satın aldı. Şirket, totalde aldığı 3,16 milyar dolarlık Bitcoin alımı ile portföyünde en fazla BTC bulunduran şirket konumunda.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor Eylül ayında, firmanın üçüncü çeyrek döneminde yaklaşık 242,9 milyon dolara 5.050 tane Bitcoin daha satın aldığını duyurdu. 2021’in üçüncü çeyreği süresince MicroStrategy, yaklaşık 419,9 milyon dolara toplamda 8.957 tane Bitcoin daha satın aldı. Firmanın üçüncü çeyrekte yapmış olduğu alımların ortalama maliyeti ise 46.875 dolardı.

[ccpw id=”9919″]

BTC’den Toplam Kâr: 3,54 Milyar Dolar

MicroStrategy, ilk Bitcoin yatırımından bu yana toplamda 3,54 milyar dolar kâr elde etti. Şirket, yatırım dışı şirketlerin Bitcoin’i, fiyat volatilitesi sebebi ile maddi olmayan varlıklar olarak rapor etmeleri gerektiğini söyledi.  MicroStrategy, kısa bir süre ilkin Finansal Muhasebe Standartları Kurulu’na şunları yazdı:

“Bir işletmenin finansal tabloları ile finansal durumunun ekonomik gerçekliği ve etkinlik neticeleri arasındaki bu kopukluk kafa karışıklığına neden olur. Bir işletmenin mevcut ve gelecekti beklentileri hakkında bilgili bir değerlendirme yapması gerekir.”

Portföyünde en fazla Bitcoin bulunduran MicrStrategy’yi, gerçekleştirdikleri BTC yatırımları ile Tesla ve Square takip ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.